Делян Пеевски няма да бъде член на Комисията по конституционни

...
Делян Пеевски няма да бъде член на Комисията по конституционни
Коментари Харесай

Крачка назад: Пеевски няма да бъде член на Комисията по конституционни въпроси

Делян Пеевски няма да бъде член на Комисията по конституционни въпроси. Останалите парламентарно показани партии също ще отдръпват своите политически фигури. Това стана ясно след срещата сред ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната-Демократична България ” и Движение за права и свободи по тематиката конституционни промени. Разговорът беше иницииран от ПП-ДБ, като от обединението разясниха, че тя се организира с партиите, които са декларирали политически подготвеност за промени.

Трите обединения са се разбрали още работна група да разиска другите хрумвания за измененията в Конституцията и промените в правосъдната система. Те имат и единодушие по отношение на ограничението на безграничната власт на основния прокурор, като фигурата няма да бъде премахната; разделянето на Висшия правосъден съвет на две; усилване ролята на инспектората към Съвета; въвеждането на конституционна тъжба, както и преформатирането институтът на служебния кабинет.

Христо Иванов от ПП-ДБ добави, че сякаш има и единодушие към концепцията Народното събрание да се разпуска, едвам когато стартира формалната предизборна акция. Той изрази вяра, когато конституционната комисия бъде рестартирана да има по-широко присъединяване и от останалите обединения.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова удостовери позицията на левицата – групировката ще направи оферти, когато бъде импортиран план в конституционната комисия и тя проработи.

По думитеѝсе имитира активност, като в действителност правосъдната промяна е завършила, защото целтаѝе била Бойко Борисов да бъде избавен от правораздаване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР