Делян Пеевски, който е сред вносителите на предложението партиите да

...
Делян Пеевски, който е сред вносителите на предложението партиите да
Коментари Харесай

Партиите ще могат да се финансират неограничено от бизнеса, както поиска ДПС

Делян Пеевски, който е измежду вносителите на предлагането партиите да се финансират от бизнеса, напсоледък идва постоянно на работа в Народното събрание

© Георги Кожухаров Депутатите от бюджетната комисия в Народното събрание утвърдиха на второ четене предлагането на Министерски съвет годишната държавна дотация на партиите, които са получили над един % от гласовете на парламентарни избори да стане 1 лев за извоюван глас и позволиха неограниченото финансиране на обединенията от физически и юридически лица, препоръчано от Движение за права и свободи.

Срещу по този начин оферти модел на финансиране на политическите партии бяха само депутатите от Българска социалистическа партия. Коалиционните сътрудници на ГЕРБ - " Обединените патриоти ", които бяха на разнообразни позиции по тематиката, не участваха на съвещанието. Нямаше представители на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, които да защитят направените от тях оферти за финансирането на партиите и те отпаднаха. От Вътрешна македонска революционна организация бяха предложили с изключение на държавното финансиране от един лев за извоюван глас, парламентарно показаните обединения да получават в допълнение още по 1.5 млн. лева от бюджета за партийна активност, само че комисията не одобри предлагането. Беше отритнат и разновидността на НФСБ за годишен предел от 8 млн. лева на даренията от физически и юридически лица за финансиране на активността на партиите.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Очаквайте подробности
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР