Делян Пеевски Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е уведомена

...
Делян Пеевски Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е уведомена
Коментари Харесай

Медийната сделка на Пеевски скоростно влезе в КЗК


Делян Пеевски

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е известена от неработило до момента сдружение на " Ню Бояна филм ", че желае да придобие 50 % от медийния бизнес на компанията " Интръст ", която е еднолична благосъстоятелност на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. По случая е формирана кореспонденция, оповестиха от антимонополната комисия в петък.

Действията на купувача идват два дни, откакто бе оповестено, че Пеевски продава на " Ню Имидж България " половината от разделям си в групата " Телеграф Медиа ", която издава вестниците " Телеграф ", Монитор ", " Политика ", " Меридиан мач " и шуменското издание " Борба ".

Макар да беше обявено, че за договорката ще бъде основано ново сдружение http://www.mediapool.bg/nyu-imidzh-stana-medien-sadruzhnik-na-peevski-news278383.html, в което " Интръст " и " Ню Имидж България " ще имат равни дялове, в този момент излиза наяве, че концентрацията ще се реализира посредством сдружението " Ню Бояна Дивелопмънт " ЕООД, което е основано през 2015 година с уставен капитал от 2 лева и до момента не е изпълнявало активност. Негов притежател е " Ню Бояна филм ", чийто представител сега е Ярив Лернер. Преди това подобен е бил Дейвид Варод. Кой има акциите не излиза наяве от Търговския указател. Според " Дакси " това е " Ню Имидж България ".

Самата компания " Ню Бояна Дивелопмънт " сега е в развой на превръщане, което следва да бъде вписано в Търговския указател. Новото й име ще е " Ню Имидж Медия " ЕООД. Тя също по този начин трансформира предмета си на активност от филмопроизводство и аудио-визуални услуги на издаване на медийна, издателска и разпространителска активност.

В известието си Комисия за защита на конкуренцията показва, че " не се чака интервенцията да окаже влияние върху продуктово-географски пазари в страната, защото характерът на осъществяваната от участниците в концентрацията активност не разрешава идентифицирането на пазари, върху които договорката ще окаже влияние, заради неналичието на хоризонтални и отвесни резултати,
както и липса на връзки на свързани пазари ".

Комисията показва, че в границите на производството всяко трето заинтригувано лице може да показа информация или да изрази своето документално мнение по отношение на договорката и въздействието, което тя може да окаже върху ефикасната конкуренция на съответния пазар в страната. Това би трябвало да стане в седемдневен период и да бъде подкрепено със съответни доказателства.

Практиката сочи, че в сходни случаи утвърждението от Комисия за защита на конкуренцията на договорката е официално и едва ли ще има спънки пред концентрацията, за която се твърди, че цели легитимиране на " Ню Имидж " като медиен състезател и придобиване взаимно с Пеевски на частната телевизия бТВ, както и да почисти имиджа на депутата от Движение за права и свободи, за който в деня на оповестяването на договорката от " кореспонденти без граница " показаха, че има огромен принос за утежняването на медийната среда в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР