Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ подадоха молби, че не искат

...
Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ подадоха молби, че не искат
Коментари Харесай

ЦИК: Пеевски и Карадайъ подадоха молби преди обявяване на евродепутатите

Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ подадоха молби, че не желаят да са евродепутати още преди оповестяването на мандатите. Това съобщи представителят на ЦИК Александър Андреев пред bTV след заложен въпрос, дали тяхното отдръпване е законно и дали това не би трябвало да стане, откакто подадат молби в европарламента.
Мария Габриел би трябвало да се отдръпна от Европейския парламент, откакто е декларирала, че остава еврокомисар. Би следвало от нея да се подаде заявление в Европейски Съюз, тъй като към този момент имаме решение, с което са оповестени имената на евродепутатите. Това изясни Андреев, по отношение на заявката на Мария Габриел, че ще остане еврокомисар, а на нейно място евродепутат ще стане Павлова.

Гласовете " Не поддържам никого " не влизат в формалната квота. Това значи, че мандатите са разпределени вярно. Санкцията за негласуване е изтриване от изборните описи, добави Андреев.

Наличието на " мъртви души " не въздейства върху разпределянето на мандатите. Това са хора, регистрирани в България и не би трябвало да се водят като такива, разяснява представителят на ЦИК.

Няма неточност за мандата на " Демократична България ", сподели Андреев, кято отговори на въпрос дали е правилно изказванието на социолога проф. Михаил Мирчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР