Делян Пеевски: Главчев да отиде на срещата на върха на

...
Делян Пеевски: Главчев да отиде на срещата на върха на
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Главчев да отиде на срещата на върха на НАТО, а не Радев да сее руска пропаганда

Делян Пеевски: Главчев да отиде на срещата на върха на НАТО, а не Радев да сее съветска агитация
Служебният министър председател Димитър Главчев, а не президента Румен Радев, да съставлява България на Срещата на върха на НАТО през юли във Вашингтон. Така е дал отговор Делян Пеевски на въпроса на премиера Главчев, заложен до всички партии.

„ В този съдбоносен за сигурността на света и Европа миг, страната ни би трябвало да бъде представлявана
от български представител, с явен евроатланически профил,
който да изрази изрично и еднопосочно неотменимостта на уговорката ни към всички решения на Алианса, свързани с законното правото на Украйна да се отбранява от непровокираната военна експанзия на Русия “, упорства водачът на придвижването Делян Пеевски в своя позиция, публикувана от пресцентъра на партията.
„ Не би трябвало да се позволява още един път Радев да употребява този най-голям конгрес на НАТО за разпространяване на съветска агитация
и всяване на страхове в българското общество, на каквито скандални случаи бяхме очевидци “, упорства още Пеевски.

Вчера Главчев изпрати писма до шефката на Народното събрание Рая Назарян и водачите на парламентарните групи с запитване кой да иде – той или Радев.
По принцип страната ни е представлявана от президента, само че в този момент се чуха апели да иде Главчев поради неубедителните позиции на Радев по евро-атлантическите въпроси.
Той се опълчи остро на решението на Парламентарната асамблея на НАТО от София да разреши на Украйна да обстрелва Русия с ракети, дарени от страни от Алианса.
Единодушно решение обаче не е било взето сутринта на председателския съвет.
Движение за права и свободи, ПП-ДБ и „ Величие “ са били за Главчев, а „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия – за Радев. От ГЕРБ-СДС и Има Такъв Народ не са оповестили позициите си публично, само че евентуално първата политическа мощ е била за премиера, а хората на Слави Трифонов – за президента.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР