Делян Пеевски е най-голямото зло, което може да се случи

...
Делян Пеевски е най-голямото зло, което може да се случи
Коментари Харесай

Денков: Пеевски е най-голямото зло, което се случва на България

" Делян Пеевски е най-голямото зло, което може да се случи на България - поради него отиваме на избори. Той може да приказва доста неща, само че няма късмет държавно управление, в което аз имам отношение, да бъде в каквато и да е настройка с Пеевски " - това съобщи по време на лъчение онлайн във Фейсбук министър председателят в оставка Николай Денков, в границите на което регистрира свършеното през спомагателния 10-и месец от постоянното ръководство и прави равносметка преди предаването на властта на служебното държавно управление. 

 

Думите на Денков за Пеевски са в отговор на негова имитация от през вчерашния ден, че  " след изборите може да се случи с Кирил Петков да ръководят, а Бойко Борисов да е в съпротива ". 

" Това е операция. Няма късмет държавно управление, в което аз имам отношение, да бъде в каквато и да е настройка с Пеевски. Делян Пеевски е най-голямото зло, което може да се случи на България. Той може да приказва доста неща, само че казусът на България се споделя Делян Пеевски - поради него отиваме на избори ", категоричен беше Денков. 

Министър-председателят в оставка Николай Денков разяснява и оставката на основния секретар на МВР Живко Коцев. По думите му Коцевотдавна бил подложен на напън да напусне поради неспособност да работи с вътрешния министър Калин Стоянов. По думите на Денков, Коцев от дълго време споделил пред премиера, че не може да работи с министъра. Министър-председателят обаче не посочи дали става дума за несходства в характерите или за съответни служебни въпроси.  

Премиерът разяснява и акцията на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията за корупция в Агенция " Митници ". " Откакто беше назначена новата директорка на Агенция " Митници "  Петя Банкова, имаме рекордно количество арестувани опиати. За мен е необичайно тъкмо Банкова да бъде упрекната за това, че прикрива канали за опиати, сподели Денков. 

Много е значимо да се разбере какво се случва, с цел да не се окаже, че я нападат тъкмо поради това, че си прави работата и задържа опиати, уточни още министър председателят в оставка.

Николай Денков удостовери, че до този миг той не е получил публична информация от ДАНС за случая. Поискал съм, само че досега нямам, сподели Денков.

Фактът е, че са арестувани огромни количества опиати за милиони долари или евро. Също по този начин е ясно, че за момента няма предявено обвиняване, уточни още министър председателят в оставка.

" От много време се въртят клюки, може да се видят в медиите, че ДАНС прикрива канали за опиати. Г-жа Банкова е била чиновник в ДАНС. Няма да се учудя, в случай че има информация, която, ставайки началник на митниците, в действителност да употребява. Точно това би трябвало да е работата на службите - да ревизират тези сигнали и да кажат правилни ли са, или не. Много пъти съм казвал, че в ДАНС има " сляпо леке " във връзка с корупцията. Те постоянно се оправдават с това, че е работа на антикорупционната комисия. Нека забележим в този момент по какъв начин двете служби - ДАНС и антикорупционната комисия, ще потвърдят, че правят работа в интерес на обществото ", съобщи Денков.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР