Делян Пеевски е гневен и обиден. От медиите научил, че

...
Делян Пеевски е гневен и обиден. От медиите научил, че
Коментари Харесай

Пеевски се накара на Пламен Георгиев, нареди да докладва за извършена проверка

Делян Пеевски е ядосан и афектиран. От медиите научил, че антикорупционният орган КПКОНПИ го проверявал и другата седмица щяло да има конференция по този мотив. Депутатът милионер прикани от страниците на своите вестници „ Монитор “ и „ Телеграф “ антикорупционната комисия да оповести резултатите от инспекцията.
Шефът на комисията Пламен Георгиев разгласи по време на конгрес за битка с корупцията, под патронажа на президента Румен Радев, че инспекцията на Пеевски е завършила и ще оповести резултатите пред публицисти идната седмица.

”Смятам, че КПКОНПИ (Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество) би трябвало да оповести неотложно резултатите от инспекцията, а не нейният ръководител да изяснява по какъв начин тя била завършена. Аз самият също не съм известен, като още на следващия ден (днес, сряда - б.р.) публично ще ги запитам. След като ме ревизират, да имат доблестта да кажат и какво са открили “, гневи се олигархът от Движение за права и свободи.

Сигналът против него е изпратен до антикорупционния орган на 23 януари от гражданско придвижване " БОЕЦ ". Той е за подозрения за осъществени закононарушения като нелегално добито имущество и активи, неизпълнени служебни отговорности и корупция.

От БОЕЦ се пробваха преди време да открият Делян Пеевски в Парламента. Той обаче е стъпвал там единствено един път. Отидоха да го търсят в хотел „ Берлин “ в столичния кв. „ Бояна “, където се допуска, че постоянно обитава депутатът. Там едни дами споделиха, че го няма, други че не са го виждали изобщо и така нататък След това Пеевски бе издирван в централата на Движение за права и свободи, където настъпи блъсканица и най-после от управлението на партията, споделиха, че не знаят къде е.

Преди няколко години Пеевски и майка му бяха тествани от данъчните. Всичките им парцели, бизес и финанси бяха претупани за няма и три месеца. Накрая прокуратурата даде конференция, на която съобщи, че Пеевски и Ирена Кръстева са изрядни платци. Лично зам.-глевният прокурор Борислав Сарафов съобщи, че при преизчисляването на налозите била открита една липса от 300 000 лева, които майка и наследник на часа внесли. По-късно се разбра, че тези пари те взели от КТБ като заем.

Източници от КПКОНПИ споделиха пред Фрог нюз, че инспекцията е била официална и Пеевски ще бъде изкаран най-съвестният и чист бизесмен в страната. Според тях депутатът от Движение за права и свободи бил известен за инспекцията и резултатите, а в заявките пред своите издания разиграва цирк..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР