Делян Добрев съобщи в своя профил във Facebook, че е

...
Делян Добрев съобщи в своя профил във Facebook, че е
Коментари Харесай

Делян Добрев със сигнал заради цените на горивата

Делян Добрев заяви в своя профил във Фейсбук, че е подал сигнал, че държавното управление не извършва закона и не компенсира горивата с предстоящите 1 лев на литър и ДАНС към този момент реализира инспекция по случая.

" Днес получих отговор от ДАНС, че са направили инспекция и са изпратили материалите по подготвеност на Софийска градска прокуратура за присъединение към към този момент формираната прокурорска инспекция. Дано справедливостта да спечелва! ", написа Добрев. 



Вчера Бойко Борисов и ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски и народни представители от съответните парламентарни групи внесоха план на решение в Народно събрание, с което желаят министърът на финансите да предприеме нужните дейности за покриване на оперативния недостиг на Фонд " Сигурност на електроенергийната система ".

В претекстовете към проекторешението се засяга писмо от 28 февруари 2024 година, с което ръководителят на Фонд " Сигурност на електроенергийната система " (ФСЕС) осведоми министъра на финансите Асен Василев за съществуване на ликвидни проблеми и неспособност да извършва вменените му отговорности, според Закона за енергетиката. Посочва се, че това води до усложнения при разплащанията сред участниците в енергийния бранш и е причина за верижна несъстоятелност при енергийните сдружения. 

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР