Делян Добрев показа графика, в която е отбелязана цената на

...
Делян Добрев показа графика, в която е отбелязана цената на
Коментари Харесай

Добрев: Със селски тарикатлък правителството са написали, че базата е 185 лв., а не тази на КЕВР от 119 лв.

Делян Добрев сподели графика, в която е маркирана цената на тока по времето на ГЕРБ. Това стана на ексклузивен брифинг в централата на партията, обвързван с високата цена на тока

Според графиките цената тогава е била към 100 лв.. Сега е в пъти повече. Народното събрание одобри мораториум и нещата ще се изкривят. През април ще сме в по-тежка обстановка, в сравнение с в този момент. Ние предложихме отплата от 75 на 100 от 600 лв., което е разликата сред базовата цена на КЕВР от 119 лева и пазарната цена от 719 лева Така бизнесът ще бъде обезщетен с 450 лв.. Но със селски тарикатлък държавното управление са написали, че неизвестно за какво базата е 185 лева, а не тази на КЕВР от 119 лева Те стартират с тарикатлък и трансформират базовата цена и по този начин се получават 400 лв. отплата. Но те поставят и една запетайка и споделят не повече от 1/3 от пазарната цена, т.е. на бизнеса му се поставят 400 лв., само че те споделят не повече от 1/3 и това е 215 лева При такава отплата бизнесът сподели, че няма да може да работи и доста от предприятията ще затворят, разяснява Добрев.

,,Предложих да махнем свръхкомпенсирането на ВЕИ-тата, само че не го одобриха и в този момент този бранш ще е свръхкомпенсиран с 300 млн. лева от фонда. Това е най-лобисткото предложение, откакто не одобриха да анулират това свръхкомпенсиране'', уточни Делян Добрев.

Борисов заключи какъв е прочитът за срещата на бизнеса при Радев.

Или към този момент сме действителна президентска република и кабинетът и Народно събрание са функционалност на президента, с цел да отиват работодателите там, или работодателските организации са изчерпали разговора си с кабинета и Народното събрание. Учудва ме среща във формат, в който го няма министърът на енергетиката, няма го министърът на промишлеността, изуми се Борисов.

Бившият министър председател моли за привикване на изключително съвещание на Народното събрание, с цел да бъде анулиран мораториумът върху цените на тока и парното и да бъде обезщетен заслужено бизнесът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР