Делян Добрев, фейсбукЛукойл/Литаско щели да насочат печалбите към България и

...
Делян Добрев, фейсбукЛукойл/Литаско щели да насочат печалбите към България и
Коментари Харесай

Ако Лукойл/Литаско искат да ни докажат, че са добронамерени да внесат 1,2 млрд. лв. за тази година доброволно


Делян Добрев, фейсбук

Лукойл/Литаско щели да насочат облагите към България и да платят 700 млн. лева налози, но следващата година (тате ще ми купи колело, но различен път).

Първо, не би трябвало да са 700, а 1200+ млн лв..

Второ, няма да са 700 милиона, по-скоро може да са 0 милиона, тъй като тази сделка зависи от положителната воля и сръчността на счетоводителите на Лукойл/Литаско.

Трето, в случай че Лукойл/Литаско желаят да ни потвърдят, че са доброжелателни да внесат 1,2 милиарда лева за тази година непринудено, преди да сме ги пуснали в кошарата.

Четвърто, в случай че не ги внесат непринудено какво вършим? Свръхпечалбите от февруари до в този момент опрощаваме ли им ги?

Пето, по какъв начин ще компенсирате уязвимите семейства като няма нов бюджет?

Шесто, кой ще е отговорен следващата година като се окаже, че със счетоводни интервенции са скрили облагата? Или разчитаме на късата памет на гласоподавателя?

Седмо, преди 9 месеца Ви казахме, че Лукойл/Литаско ни обират с лев на литър под благосклонния взор на „ смяната “. Това към този момент се признава от всички! Сега Ви споделяме, че оставяте всички козове в Лукойл и Литаско – концепцията е глупава и няма да работи.

Г-жо Генка Шикерова, пожалихте ги на конференцията. Калкулациите на ЦИД за 43-50 стотинки на литър са на база историческите количества уралски петрол, които е преработвал Лукойл. Вие самата казахте, че този петрол е бил едвам 40%, а в този момент е 100%. Тоест не са 50 стотинки, а е над 1 лев на литър. И още нещо, щели да ги дават изборно единствено на нуждаещите се. Ако свият задоволително групата на нуждаещите се, компенсацията може да е и по 5 лв. на литър, при гориво от 3 лв.. Това ще е някакъв тип екзотична обществена политика, а не антикризисна!
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР