Делян Димитров - съпругът на Севделина Арнаудова - обвини МВР,

...
Делян Димитров - съпругът на Севделина Арнаудова - обвини МВР,
Коментари Харесай

Съпругът на Севделина Арнаудова: Арестуваха я пред детето ни, иззеха телефони и командировъчни

Делян Димитров - брачният партньор на Севделина Арнаудова - упрекна Министерство на вътрешните работи, че са направили ареста на бившия пиар на ГЕРБ, до момента в който щерка им е била в дома им.

В четвъртък вечерта Арнаудова беше при която бяха задържани още някогашният министър председател Бойко Борисов и Владислав Горанов. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че става дума за мащабна интервенция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България. 

Димитров, който е член на Управителния съвет на " Булгартрансгаз ", сподели пред bTV и Нова ТВ, че 8-годишната му щерка се е разплакала при задържането на Арнаудова.

" Бяха към 10 индивида и влязоха в дома ни. Докато детето ми е на учебно заведение го направете.. Но не - направиха го през нощта в дома ни. Направете го на идващия ден. От Министерство на вътрешните работи ми обясниха, че можело и по този начин, само че в този момент трябвало по този метод. Наредено им е по този начин. Докато детето ми е там ", сподели Димитров. " Какво да ѝ обясня на щерка ми – че ние сме нарушители ли? Погазили сме законите и Конституцията ли? ".

Той съобщи, че от националната полиция са иззели телефони, флашки и командировъчни. В дома на Арнаудова е открит и джип, който се води благосъстоятелност на фирма  " Аркад ", която строи газопровода " Балкански поток ”.

" Аз работя в " Булгартрансгаз ", член съм на УС. Когато пристигнаха, ме питаха имате ли коли. Отговорих им, че имам личен и длъжностен автомобил. " Да забележим служебния ", споделиха и претърсиха единствено него. Снимаха номера и го пратиха, след към 20 минути излезе по медиите информация, че е " намерен джип на " Аркад " в дома на Арнаудова. Тази компания построиха Балкански поток. Когато завърши жизненоважният план за страната, ни дадоха техни коли, които бяха взели на лизинг, да ги употребяваме. Дадоха още на Министерство на екологията и на Агенцията по горите, в случай че не се неистина ", съобщи брачният партньор на някогашния пиар на ГЕРБ.

Попитан дали прокуратурата ще повдигне обвиняване на Арнаудова, Димитров отвърна: " Вече не знам. Живеем в народна власт, а виждате какво става, всичко е с цел да се отнеме вниманието от други значими неща за обществото. Господ ще ги накаже за това, което предизвикаха на щерка ми ".

Арнаудова е част от показанията на Васил Божков пред европрокуратурата. Обвиняемият някогашен притежател на " Националната лотария "  публикува свое известие във Фейсбук, в което твърди, че е изпратил сигнал с  " неоспорими доказателства за най-големия рекет в историята на България ".

Божков твърдеше още от 2020 година, че е плащал към 60 млн. лева на Владислав Горанов и Бойко Борисов през миналите шест години, до момента в който разрастването на хазартния му бизнес беше толерирано от страната в това число с несъбиране на дължими годишни такси в цялостния им размер. Той питаше за какво Севделина Арнаудова всеки месец е посещавала офиса му.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР