Делян Димитров е едно от основните лица, показани в ефира

...
Делян Димитров е едно от основните лица, показани в ефира
Коментари Харесай

Кой е Делян Димитров - съпругът на Севдалина Арнаудова и член на УС на Булгартрансгаз

Делян Димитров е едно от главните лица, показани в ефира на утринните блокове на 18 март – ден след при която бяха арестувани Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Димитров е член на борда на " Булгартрнсгаз " и брачен партньор на PR-а на ГЕРБ - Севдалина Арнаудова. Двамата подписаха брак през 2015, като кум им е лидерът на партията Борисов.

Сутринта в петък Делян Димитров упрекна Министерство на вътрешните работи, че са направили ареста на брачната половинка му, до момента в който 8-годишната им щерка била в дома им. „ Какво да ѝ обясня – че ние сме нарушители ли? Погазили сме законите и конституцията ли? “, съобщи той пред камерите на огромните малките екрани.

Димитров сподели, че Групово дело „ Национална полиция “ иззели телефони, флашки и командировъчни. Намерили и джип, който брачният партньор на Арнаудова споделя, че употребява като длъжностен. Автомобилът е благосъстоятелност на фирма „ Аркад “, която строи газопровода " Балкански поток ”.

Компанията дала коли на лизинг на „ Булгартрансгаз “, на Министерството на околната среда и Агенцията по горите, съгласно думите на Димитров. 

Димитров е завършил промишлен мениджмънт в стопанския факултет на ТУ-София. Член е на Управителния съвет на „ Булгартрансгаз “ от началото на 2015 година Малко преди ГЕРБ да отстъпи властта на първото служебно държавно управление, назначено от Румен Радев, Димитров беше преназначен на поста си (в края на април 2021 г.). Това се случи след конкурс, в който претендентите са имали едвам 10 календарни дни да подадат документи за присъединяване.

В УС на сдружението са още Дарина Колева, която е ръководител на Съвета, и изпълнителният шеф Владимир Малинов.

През 2013 година Димитров е бил в борда на подопечното на тогавашно министерство на стопанската система, енергетиката и туризма държавно сдружение - Национална компания индустриални зони. Година по-рано е взел участие и в ръководството на Монтажи ЕАД, благосъстоятелност на Държавната консолидационна компания, още веднъж под шапката на министерство на стопанската система. В периода 21 март 2012 до 13 март 2013 година министър е Делян Добрев. 

Делян Димитров попадна под вниманието на медиите в средата на 2020 година Тогава стана ясно, че през юли 2019 двамата със Севделина Арнаудова са си купили къща в с. Бистрица за над 1 милион лв..

Информацията за покупката на парцела първи изнесе Атанас Чобанов от „ Биволъ “, който разгласява фотография на парцела от Гугъл Maps и добави извадка от имотния указател. Тогава пиарът на ГЕРБ сподели, че още не се води притежател на вилата, тъй като половината от сумата била заем от ДСК, а майка ѝ помогнала за останалата част, като продала жилището си.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР