Делта вариантът на коронавируса прави колективния имунитет невъзможен, твърдят британски

...
Делта вариантът на коронавируса прави колективния имунитет невъзможен, твърдят британски
Коментари Харесай

Британски учени: Колективният имунитет е невъзможен при Делта варианта

" Делта " разновидността на ковид прави груповия имунитет неосъществим, настояват английски учени. Те слагат под въпрос и използването на бустерна доза ваксина. Също английски откриватели са разкрили, че синдромът на кръвни съсиреци след имунизацията на " Астра Зенека " е доста необичаен, само че с висока възможност от летален край.

Синдромът на кръвните съсиреци след първата доза от имунизацията на " Астра Зенека " е извънредно необичаен. Въпреки това той носи огромен риск от гибел и може да се прояви при другояче млади и здрави хора. Това демонстрира изследването на английски откриватели.

По-точно - при хора под 50 години, кръвните съсиреци са при един на 50 000 души, които са получили имунизацията. Учените са проучили признаците и резултатите при 220 вероятни или доказани случаи в английски лечебни заведения в интервала 22 март - 6 юни. Възрастта варира от 18 до 79 години.

" Важно е да се подчертае, че сходна реакция на имунизацията на " Астра Зенека " е доста рядка, споделя водещ английски хематолог.

При 50 % от проучваните случаи не е имало предходни болести.

Друго изследване на откриватели от университета в Оксфорд води до извода, че груповият имунитет не е вероятен при " Делта " разновидността на ковид.

Това е в областта на митичното, споделя шефът на Групата за създаване на ваксини в Оксфорд Андрю Полард.

Професор Полард слага под въпрос и бустерните дози.

" Дори в случай че равнищата на антитела, провокирани от имунизацията, понижават, нашата имунна система евентуално ще помни имунизацията в продължение на десетилетия и ще предложи степен на отбрана, в случай че е изложена на вируса. Така че в този миг няма причина за суматоха ", твърди професорът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР