Делта плюс вариантът на коронавируса е бил засечен за първи

...
Делта плюс вариантът на коронавируса е бил засечен за първи
Коментари Харесай

Засякоха Делта плюс варианта в Кипър

Делта плюс разновидността на ковид е бил засечен за първи път в Кипър в две от пробите за COVID-19, изследвани в кипърски лаборатории. Това заяви „ Сайпръс мейл ", базирайки се на изказване на министерството на опазването на здравето.

Този вид на ковид към момента е на ранен стадий на проучване, само че наблюденията на интернационалните специалисти демонстрират, че е към 10% по-заразен от истинския Делта вид, отбелязва уеб сайтът.

Оригиналният Делта вид е бил открит при всичките 279 проби, взети през септември и октомври измежду хора, положителни на COVID-19. Измежду тях са и двете проби с подварианта Делта плюс.

„ Макар че характерностите на разновидността Делта плюс демонстрират, че тя покачва разпространяването на вируса, засичането ѝ в Кипър на този стадий не провокира съществено утежняване на епидемиологичните и болнични знаци ", показаха от министерството.

Според изказването задачата е ранното идентифициране на новите разновидности и предприемането на стъпки за ограничение на разпространяването им в обществото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР