Делта мутацията на коронавируса предизвиква нови опасения в Европа, въпреки

...
Делта мутацията на коронавируса предизвиква нови опасения в Европа, въпреки
Коментари Харесай

Драстични мерки в Лисабон заради делта мутацията на коронавируса

Делта разновидността на ковид провокира нови опасения в Европа, макар че в редица страни заболеваемостта понижава. Във Англия обаче новите случаи внезапно се усилиха и съвсем всички се дължат на новата разновидност на вируса, която потегли от Индия и беше наречена Делта.

След скок на инфектираните в Португалия, най-вече в столицата, управляващите започнаха радикална мярка. Лисабон и целият регион беше затворен от 15 ч. в петък до 6 ч. сутринта в понеделник.

Мярка е в действителност фрапантна. През този уикенд 2 млн. и 800 000 поданици на Лисабон и двайсетина общини са изолирани от света. Те нямат право да напущат региона, а в него не се позволяват хора извън. Контрола обезпечава Националната републиканска армия или жандармерията на Португалия.



" Операцията протича добре. Повечето хора са снабдени с документи, които оправдават пътуването им, както беше при предходните затваряния ", означи Жоао Романо, Национална републиканска армия на Португалия.

Допуска се придвижване единствено по уважителни аргументи. Повечето хора одобряват новите ограничавания.

Регионът е изолиран, откакто за едно денонощие тук са регистрирани 928 нови случая на болест. Те са три четвърти от случаите в цяла Португалия. Някои хора предлагат даже по-строги ограничения.

Властите увериха, че изолирането е неизбежно, с цел да не пламне болестта в цялата страна. Португалия прекара пет месеца и половина в строга карантина, която завърши на първи май.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР