Delray Beach Open, финалКамерън Нори – Райли Опелка 7-6(1), 7-6(4)Поставеният

...
Delray Beach Open, финалКамерън Нори – Райли Опелка 7-6(1), 7-6(4)Поставеният
Коментари Харесай

Нори не даде сет на Опелка и е шампион в Делрей Бийч


Delray Beach Open, край
Камерън Нори – Райли Опелка 7-6(1), 7-6(4)


Поставеният под №1 Камерън Нори се трансформира в първенец в 30-ото издание на шампионата в Делрей Бийч. В първия в 30-годишната история на шампионата край сред №1 и №2 британецът се оправи с Райли Опелка по метода, по който нормално американецът го прави със противниците си – 7-6(1), 7-6(4).

Така Нори се трансформира в първия британец с купата от конкуренцията във Флорида. Трофеят е третият му в АТР тура след двата през предишния сезон в Лос Кабос и на Мастърса в Индиън Уелс.

2022-а започва за него с четири следващи загуби, само че още четвъртфиналът в Ротердам ни подсказа, че навлиза във форма. По пътя към купата в Делрей Бийч той загуби единствено един сет, а на финала справедливо победи противника си, който се намираше в серия от седем следващи победи след трофея в Далас преди седмица.

Там Опелка на три пъти победи със 7-6, 7-6 и бе победител в общо 10 от последните си 12 тайбрека. Нори обаче показва самообладание в дългите геймове и закономерно завоюва и двата.

В първия сет британецът пропусна четири брейкбола, само че това не го разколеба и след 7-1 в тайбрека излезе напред в резултата.

Опелка правеше много непредизвикани неточности и единствено сервисите го избавиха от това да допусне пробив. Между сетовете той получи медицински таймаут за болежка в предмишницата на играещата ръка, само че на корта не личеше казусът да му въздейства.

Американецът приключи мача с 25 аса като във втората част печелеше сервис геймовете си по-лесно и този път му даде единствено един късмет за пробив. Тайбрекът също бе по-равностоен от този в първия сет, само че бекхенд воле донесе на Нори минипробив при 6-4. Още при първия мачбол Опелка сбърка форхенда си, с цел да узакони триумфа на противника си.

Място за тържество няма – и двамата финалисти се насочват към Акапулко, където ги чакат доста сложни мачове още в първи кръг. Нори ще срещне различен първенец от тази седмица в лицето на Карлос Алкарас, а Опелка ще има за противник Рафа Надал.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР