Делойт обявява началото на годишната класация “Technology Fast 50 за

...
Делойт обявява началото на годишната класация “Technology Fast 50 за
Коментари Харесай

Делойт обявява началото на годишната класация “Technology Fast 50”

Делойт афишира началото на годишната ранглиста “Technology Fast 50 ” за Централна Европа. Престижната районна ранглиста на фирмите в софтуерния бранш се организира за 19-та поредна година. Класацията дава, както на одобрените, по този начин и на нововъзникващите софтуерни компании платформа, на която да покажат своята водеща позиция в софтуерната промишленост.

Онлайн регистрациите за присъединяване в Technology Fast 50 2018 са отворени. В продължение на съвсем 20 години, програмата се организира в следните централно-европейските страни:  Албания, Босна и Херцеговина, България, Естония, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна Гора, Чехия.

Делойт " Technology Fast 50 Централна Европа " класира петдесет бързо разрастващи се софтуерни компании въз основата на процентен растеж на техните доходи за 4-годишен интервал и включва всички свързани браншове - връзки, екологични технологии, финтех, програмен продукт, хардуер, опазване на здравето и науки за живота, медии и развлечения. За изданието на класацията за 2018-та година ще бъдат оценени приходите от 2014 до 2017 година

Класацията е разграничена на три категории и две награди – премия „ Most Disruptive Innovation “ и премия за „ Социална иновация “.
Fast 50 - Централна Европа
За да взе участие дадена компания в тази категория е належащо да дава отговор на следните критерии:

-        Реализирани годишни доходи от минимум 50 000 евро през 2014 година, 2015 година и 2016 година, и 100 000 евро през 2017 година

-        Седалището на компанията да се намира в страна от Централна Европа (Албания, Босна и Херцеговина, България, Естония, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна Гора или Чехия)

-        Компанията да развива или създава лична технология, или да отделя обилни средства за научноизследователска и развойна активност

-        Да има фирмена конструкция, която изключва филиали с мажоритарна благосъстоятелност на задгранични стратегически компании.

(Обърнете внимание, че с цел да се класира в Deloitte Technology Fast 500 EMEA, дадена компания би трябвало да осъществя доходи от оперативна активност в размер на 50 000 евро за 2014 година и доходи от оперативна активност от минимум 1 000 000 евро за 2017 година (За съпоставяне условието за Fast 50 Централна Европа е 100 000 евро за 2017 г.)
 Категория „ Изгряващи звезди “
В категорията „ Изгряващи звезди ” Делойт номинира „ млади “ компании, които имат огромен капацитет за развиване, само че са неотдавна на пазара и не могат да отговорят на изискването за най-малко четири годишна активност. Тези компании би трябвало да развиват активност най-малко 3 години и да осъществят доходи от над 30 000 евро за всяка една от последните три години (2015-2017 г). Останалите критерии са същите, както за главната категория на Fast 50.
Категория „ Големите 5 “
Тази категория класира огромни динамично разрастващи се софтуерни компании, които са постигнали извънреден напредък през предходните четири години. За допустимост в тази категория фирмите би трябвало да дават отговор на същите критерии като в главната категория на Fast 50, като се изключи годишните доходи за последната финансова година (2017), които би трябвало да надвишават 25 млн. евро.
Награда за „ Most Disruptive Innovation “
Специалната премия за " Most disruptive innovation ” отличава компания, разработваща неповторим и новаторски артикул или предоставяща услуги, които имат революционно влияние върху пазара. Победителят или спечелилите ще бъдат определени въз основа на оценка от без значение жури.
Награда за „ Социална иновация “
Най-новото допълнение към програмата е специфичната премия за обществено влияние. Тя отличава компания, която сполучливо свързва цифрови продукти/услуги с позитивно влияние върху обществото и/или околната среда. Победителят или спечелилите ще бъдат определени въз основа на оценка от без значение жури.

Защо да кандидатствате?

Влиянието на програмата Fast 50 се популяризира надалеч отвън района на Централна Европа. Всички участващи компании, които дават отговор на критериите на програмата (не единствено тези, които са се класирали в топ 50), също имат опция да бъдат отличени в класацията Technology Fast 500 за района на Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА). Заедно с останалите две Fast 500 ранглисти -  класацията за Северна Америка (Deloitte Technology Fast 500 North America) и класацията за Азиатско-тихоокеанския район (Deloitte Technology Fast 500 Asia-Pasific, APAC), фирмите, които съумеят да се класират ще бъдат разпространявани в  локални, национални, интернационалните и обществените медии.

За да се регистрирате онлайн и да получите повече информация по отношение на критериите на допустимост, апелирам посетете районния уебсайт на Technology Fast 50:  www.deloitte.com/cefast50. Допуснатите претенденти ще бъдат въведени автоматизирано в разширения европейски формат на състезанието Deloitte EMEA Technology Fast 500.

Регистрациите за тазгодишното издание на класацията ще приключат на 31-ви юли 2018 година Резултатите от класирането ще бъдат оповестени на 11-ти октомври 2018 г

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР