Делото за зверската смърт на 37-годишната Мария Динкова не тръгна

...
Делото за зверската смърт на 37-годишната Мария Динкова не тръгна
Коментари Харесай

Мастит адвокат спъна дело за брутална смърт по време на сватба в Карнобат

Делото за зверската гибел на 37-годишната Мария Динкова не потегли и през днешния ден в Бургаския областен съд. Случаят е от преди съвсем 2 години и трябваше да започва с разпоредително съвещание, което обаче по този начин и не се състоя поради отсъствието на юриста на обвинения Атанас Динков.

Синът на известния столичен правист Марин Марковски – Димитър, не се яви в Съдебната палата в Бургас, защото за него очевидно по-голям е бил въпросът в Апелативния съд в Пловдив, където двамата с неговия татко защитаваха Катя Лерца.

На делото в Бургас се яви цялата рода на прегазената Мария дружно с двамата си юристи. В залата стана ясно само, че като частни обвинители желаят да се конституират 4-те деца на дамата, както и нейните родители – Галина и Ангел. Техните бранители обаче изрично отхвърлиха да оповестят какви ще бъдат размерите на исковете.

29-годишният Атанас също отхвърли коментар. Мургавият мъж даже обърка пред съда името на личния си юрист, обявявайки че желае да го пази Марин Марковски, а не сина му Димитър, написа " Флагман ".

Припомняме, че съгласно обвиняването на 24-ти юли 2016 година в Карнобат Атанас прегазил с Мерцедеса си своята братовчедка Мария. По време на действието той бил мъртвопиян, като дрегерът отчел 2,88 промила алкохол в кръвта му.

„ В региона на местопроизшествието имало две групи от хора, които чествали годеж и женитба. Минути преди произшествието подсъдимият желал да премине по пътното платно, където имало група празнуващи хора. Те му се противопоставили и не му разрешили да мине, тогава зародил спор, защото Атанас Д. отказал да одобри, че празнуващите няма да го позволен. Предприел маневра, само че един от празнуващите тръгнал към автомобила. Подсъдимият натиснал газта и насочил транспортното средство непосредствено против него. Празнуващият отскочил в страни, с цел да избегне очертаващия се спор. Атанас Д. подкарал транспортното средство на заден върви и тогава блъснал потърпевшата. След това подсъдимият внезапно ускорил и напуснал местопроизшествието. Бил арестуван по-късно”, прецизират от държавното обвиняване.

Случаят се води изключително тежък, защото Атанас е избягал след злополуката. Ако бъде приет за отговорен, той е застрашен с от 5 до 15 години затвор.

Въпреки угрозата от сериозна присъда, Атанас е пуснат на независимост единствено след 24 часа. Според сестрата на жертвата – Софийка младият мъж опитал да се саморазправи със сватбарите, като два пъти минал през тялото на Мария, поставяйки завършек на живота й пред погледа на 4-годишния й наследник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР