Делото за загиналото 6-месечното дете при катастрофата край момчилградското село

...
Делото за загиналото 6-месечното дете при катастрофата край момчилградското село
Коментари Харесай

Съдията по делото с Местан се пенсионира, процесът започва отначало

Делото за починалото 6-месечното дете при злополуката край момчилградското село Загорско, по което един от обвинените е Лютви Местан, стартира изначало, оповестиха от окръжния съд в Кърджали.

Причината е, че съдията-докладчик Георги Милушев се е пенсионирал при започване на месец август. Според член 258 от Наказателно-процесуалния кодекс " когато някой член от състава на съде не може да продължи да взе участие в разглеждането на делото и се постанова да бъде сменен, правосъдното съвещание стартира изначало ". Според адвокати това значи, че всички експертизи, осъществени до момента ще би трябвало да бъдат направени още веднъж. Наново ще би трябвало да се разпитат и очевидците.

Освен Лютви Местан обвинен по делото е и бащата на починалото дете Юсеин Ахмед. Инцидентът стана на 14 април 2019 година на разклона край момчилградското село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в основния път за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " последва удар с друга кола, движеща се от Кърджали по посока Кирково.

Последното съвещание по делото беше на 11 юли, само че то беше отсрочено за 8 септември, тъй като Местан беше входирал молба, че не може да се яви поради влошено здравословно положение. На 19 февруари някогашният политик получи инсулт, което стана причина за постоянно отсрочване.

Все още не е ясно за коя дата ще бъде планувано ново съвещание по делото. То стартира през януари 2021 година и беше отлагано над 25 пъти по разнообразни аргументи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР