Делото за убийството на 6-годишната Кристин от сливенското село Сотиря

...
Делото за убийството на 6-годишната Кристин от сливенското село Сотиря
Коментари Харесай

Какво се промени в Сотиря след бруталното изнасилване и убийство на малката Кристин

Делото за убийството на 6-годишната Кристин от сливенското село Сотиря стартира на 9 януари. На подсъдимата пейка ще застане 21-годишният Мартин Трифонов. Според прокуратурата той е изнасилил и пребил до гибел детето. Случаят провокира всеобщо публично неодобрение.

Близо половин година след жестокото ликвидиране на Кристин, животът в Сотиря продължава привидно умерено. „ Аз по принцип съм сама и постоянно ме е боязън. Малко да се хлопне, да се тропне и постоянно ме е боязън. Винаги ни е ужасно. Животът е доста страшен”, сподели Мария Александрова – гражданин на село Сотиря, представена от Нова телевизия.

Въпреки поставените камери за видеонаблюдение из цялото село, хората още изпитват смут, че кошмарът може да се повтори. „ И аз имам дете, на същата възраст, с което си играеха двамата”, разяснява Йорданка Гюрова – гражданин на с. Сотиря.

Йорданка е била асистент – педагог в детската градина, посещавана от Кристин. Помни я като слънчево и лъчезарно дете. „ Беше доста положително дете, умерено, взе участие постоянно я в стихотворения, я в песнички. Винаги е била отзивчива”, показва тя.

А камерите за видеонаблюдение в Сотиря се слагат едвам след убийството на Кристин. Въпреки многократните опити на тогавашния кмет Димчо Георгиев това да се случи преди години. „ Три години след моето искане. Аз всяка година подновявах докладната с предния входящ номер, импортирана в Община Сливен. Като стана този случай, сложиха, само че след дъжд - качулка”, сподели Димчо Георгиев – някогашен кмет на село Сотиря.

Той признава, че през годините мнозина се оплаквали от експанзията на Мартин Трифонов, само че в никакъв случай с формален сигнал, което на процедура правело невероятно предприемането на каквито и да е законови ограничения против него.

„ Той го заслужава, без да го протакаме, без нищо. Просто прокуратурата, юристите, правосъдната власт да знае, че той е един изрод, който лиши почтена дребна душичка и би трябвало да го вкарат незабавно в затвора”, безапелационна е бабата на Кристин Милка Георгиева.

На 27 декември Кристин трябваше да навърши 7 години. Убийството на Кристин предизвика околните й да стартират подписка, довела до законови промени. Така, при тежки умишлени закононарушения, отпадна съкратеният правосъден развой и наказването повече няма да се редуцира с една трета, въпреки и при приета виновност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР