Делото за смъртта на журналиста Милен Цветков продължава следващия четвъртък.

...
Делото за смъртта на журналиста Милен Цветков продължава следващия четвъртък.
Коментари Харесай

Болни адвокати отложиха делото за смъртта на Милен Цветков

Делото за гибелта на журналиста Милен Цветков продължава идващия четвъртък. Причина за отлагането е заболяване и на двамата бранители на подсъдимия Кристиан Николов.

Прокуратурата предложи да бъде назначен длъжностен юрист , с цел да не се бави процесът. Съставът на Софийския градски съд, който гледа делото, не се съгласи с това, тъй като досега бранителите не са били причина за отсрочване.

За през днешния ден бяха призовани редица очевидци, които би трябвало да дойдат още веднъж тъкмо след седмица, когато е идната дата по процеса.

Милен Цветков почина на 19 април 2020 година - навръх Великден. Тогава в региона на столичния търговски център " Парадайз " джипът, ръководен от Кристиан Николов, се врязва в автомобила на Цветков, който чака на светофар. В кръвта на 22-годишния водач бяха открити 3 типа наркотични субстанции.

22-годишният юноша е упрекнат за съзнателно причиняване на гибел при злополука, за което законът планува от 15 до 20 година затвор, само че и доживотна присъда.

Случаят е изключително тежък, защото Кристиан е управлявал МПС след приложимост на три разнообразни типа наркотични субстанции (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост, доста надвишаваща позволената за съответния пътен сектор - към 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на придвижване, той не е подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване. В същия миг на пътното платно и в региона на кръстовището се намирали голям брой други участници в придвижването - водачи на коли и пешеходци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР