Делото за конфискация се забави, защото искът е внесен в

...
Делото за конфискация се забави, защото искът е внесен в
Коментари Харесай

Отнемат имущество за над 340 000 лева от Петър Стоянов-Сумиста

Делото за конфискация се забави, тъй като искът е импортиран в съда по остарелия закон, откакто влезе в действие присъдата му по наказателното дело в края на 2017 година Стоянов беше наказан на пожизнен затвор за това, че от 2007 година до 2010 година е образувал и управлявал въоръжена проведена незаконна група за осъществяване на убийства, причиняване на междинни и тежки телесни повреди и палежи.

Заедно със Сумиста, доживотни присъди получиха Георги Вълев и Васил Костов. Те бяха наказани за образуване на убийствата на юрист Петър Лупов и на предприемача Румен Рачев.

Съдът в Стара Загора отбелязва в решението си за лишаване на имуществото на Сумиста, че той е осъждан и през 1995 година, както и че през 2002 година и 2003 година против него е имало следствия за закононарушения, от които е получавал пари.

„ Анализът на формираните против лицето досъдебните производства демонстрира трайна незаконна активност, като типът и характерът на последната е обвързван с генериране на противозаконни доходи “ се споделя в решението.

Преди 4 години антикорупционната комисия внесе иск за лишаване на имущество и от Георги Вълев за над 3,6 млн. лв., който включва и 41 парцела, написа news.lex.bg.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР