Делото за катастрофата в Хитрино приключи. Днес бяха пледоариите. Утре

...
Делото за катастрофата в Хитрино приключи. Днес бяха пледоариите. Утре
Коментари Харесай

Приключи делото за катастрофата в Хитрино, очакват се присъдите

Делото за злополуката в Хитрино завърши. Днес бяха пледоариите. Утре следобяд се чака да станат ясни присъдите на двамата машинисти, упрекнати за нещастието от края на 2016 година.

Шумен

Делото за злополуката в Хитрино завърши. По време на правосъдния развой двамата машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков не дадоха показания. Михнев не е давал показания в хода на досъдебното произвеждане, а Радослав Петков е бил разпитван на 19 декември 2016 година. Тогава той е декларирал, че не се признава за отговорен. В последната си дума пред правосъдния състав на Шуменския областен съд двамата машинисти бяха извънредно сбити. Те обявиха, че желаят да бъдат оправдани и че съжаляват за последствията от тежкия случай. След дерайлирането на влака в Хитрино.

Трагедията прекатурва живота на Николай Цачев от Хитрино. Взривната вълна го хвърлила във въздуха, а по-късно с голяма мощ е паднал на земята. Оттогава той се придвижва с бастун, поради фрактурите.
Николай Цачев: Животът ми се промени дотам, че се инвалидизирах. Както виждате, къщата ми е направена, само че здравето ми отпътува.
В Хитрино чакат присъдата, която ще произнесе Шуменският областен съд след две години правосъдно разследване за определяне на аргументите и отговорните за злополуката
Николай Цачев: Толкова дълго да отиде при тези ясни обстоятелства, които се виждаха от камери снимано и продължи толкоз дълго това дело. Дано съдът да реши вярно.
Защитата на машинистите упорства за оправдателна присъда, а бранителят на потърпевшите счита, че машинистите са се возили в неуправляем трен.
Димитър Стефанов, бранител на машиниста Димитър Михнев: Искането е за оправдаване, заради това, че обвиняването не е потвърдено по неоспорим и безспорен метод. С не изземване на детайли от железопътната стрелка не може да се твърди, че дерайлирането е в резултат на скоростта. Николай Димитров, юрист на частните обвинители: Ако разколебаване може да бъде свидетелски показания на лица, които не са български жители, и които са изслушани като очевидци в актуалното произвеждане, и техните свидетелски показания могат да разколебаят експертизите, които са признати, ние не сме съгласни с това.
Жителите на Хитрино към момента с смут си спомнят за трагичния случай, а възобновяване на вредите и нанесените контузии продължава.
Ахмед Ахмед - заместник-кмет на община Хитрино: Няколко индивида не престават да се лекуват и имат потребност от лекуване. Най-пострадала е фризьорката Невим, която все още към момента не е съумяла да възвърне зрението си.
Произнасянето на присъдата ще бъде на следващия ден от 15,30 ч.

 Последни пледоарии по делото за гърмежа в Хитрино Последни пледоарии по делото за гърмежа в Хитрино
Утре Шуменският областен съд ще се произнесе с дефинитивна присъда по делото Хитрино. Днес в съда не престават пледоариите на юриста на частните обвин...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР