Делото за катастрофата, причинена от 35-годишния бивш футболист Георги Семерджиев

...
Делото за катастрофата, причинена от 35-годишния бивш футболист Георги Семерджиев
Коментари Харесай

Приятелката на Семерджиев забрави пред съда, че той взима кокаин

Делото за злополуката, породена от 35-годишния някогашен футболист Георги Семерджиев на бул. " Черни връх " в София през лятото, в която починаха две млади дами, продължи с разпит на още очевидци. 

Пред съда приятелката му Ева Йорданова, с която били дружно повече от две години, сподели, че в никакъв случай не го е виждала да използва опиати, постоянно карал обикновено, в никакъв случай не е бил нападателен. След като съдът напомни, че при първите си показания Йорданова е споделила, че знае, че приятелят ѝ взима кокаин, тя изясни, че не си спомняла.

Като очевидец по делото на днешното съвещание се яви и Магдалена Иванова. Пред съда тя описа, че дружно със Семерджиев и някогашната полицайка Симона Радева са обикаляли с автомобила му по-рано в същия ден на злополуката, когато Семерджиев ожулил друга кола, до момента в който чакали на червен светофар. Той не спрял, с цел да ревизира положението на автомобила, а за случилото се схванал по-късно, описа още Иванова.

Свидетел по делото беше и Георги Маринов - притежател на ожуления автомобил. Пред съда той описа, че в деня на злополуката се е прибирал от работа, когато колата му била ударена от ляво. По думите му той не съумял да види лидера на автомобила, поради затъмнените стъкла, само че видял силуети на двама души и че автомобилът е с задгранична регистрация. Свидетелят имал и работещ видеорегистратор по време на произшествието, само че отказал да показа записа пред полицията, стана известно по време на разпита, оповестява Българска телеграфна агенция.

Разпитани бяха също Георги Стефанов, притежателят на сервиза, в който Семерджиев постоянно е ремонтирал колите си, както и неговият служащ Пламен Киров. Стефанов описа, че в деня на злополуката Семерджиев е докарал автомобила за обслужване. И двамата разпитани отхвърлиха да са видели външни вреди по автомобила, а Киров описа, че е сменял накладките на автомобила на Семерджиев един-два пъти месечно. 

Делото ще продължи с разпит на непризовани и неявили се очевидци на 6 март от 13 часа.

Георги Семерджиев е обвиняем за злополуката от 5 юли предходната година, на бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами - на 22 и 26 години. Той е обвиняем за общо пет закононарушения, измежду които шофиране с подправена шофьорска брошура и неистинен регистрационни номера и други. Според прокуратурата в деня на злополуката Семерджиев е карал след приложимост на опиати. Той се намира в ареста от няколко месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР