Делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души,

...
Делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души,
Коментари Харесай

Делото за катастрофата при Своге пак катастрофира в съда

Делото за злополуката край Своге, при която починаха 20 души, още веднъж е било върнато на прокуратурата за доразследване, заяви Нова телевизия. Това е вторият път, в който процесът не съумява да тръгне. – апелативният съд в София – постанови, че в обвинителния акт има нарушавания, които би трябвало да се отстранят.

Трагичният случай стана през 2018 година Малко по-късно бе упрекнат водачът на рейса Григор Григоров. Прокуратурата твърди, че той е превишил скоростта във въпросния сектор с 13 км.

Катастрофата стана на прясно ремонтиран сектор от пътя. След това се оказа, че в новия асфалт е бил вложен варовик, което е довело до некачествена настилка, която с времето става хлъзгава. Заради абсурда оставки подадоха тогавашният районен министър Николай Нанков и на вътрешните работи – Валентин Радев. Впоследствие обвинявания бяха повдигнати на петима души от строителната компания " Трейс “, която извърши ремонта - Бисер Иванов, изпълнителен шеф в " Трейс ", Иван Иванов, механически началник на ремонта, Светослав Трифонов, началник на асфалтова база в Костинброд, Михаела Томова, строителен инженер от компанията за контрол и Стела Попниколова, началник в дирекция в организация " Пътна инфраструктура " (АПИ).

При предходното връщане на делото апелативният съд уточни, че не е ясно кой тъкмо е управлявал ремонта. Не беше изяснено и от кого е била експлоатирана асфлатовата база, от която се счита, че е пристигнал некачественият материал. Бе посочено и че не е изяснена съответната причина за качеството на настилката, което прави невъзможна връзката сред ремонта и случая.

По информация на Mediapool в този момент делото е върнато, тъй като прокуратурата не е изпълнила дадените към този момент инструкции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР