Делото срещу сочената за убиец на детето си – Анка

...
Делото срещу сочената за убиец на детето си – Анка
Коментари Харесай

Делото срещу Анка от Столипиново, сочена за убиец на детето си, на финалната права

Делото против посочената за палач на детето си – Анка Михайлова от Столипиново е на финалната права. Днес бяха разпитани и последните открити и призовани очевидци в процеса.
Прочетете още
След като Анка, по-известна в махалата като Айше, отхвърли да признае виновността си пред съда, стана ясно, че близо 30 души ще дадат показания, преди да се пристъпи към приемане на експертизи и установяване на присъда. Последните четирима очевидци, които към момента не са изслушани от магистратите, най-вероятно повече няма да бъдат търсени, защото за някои е известно, че се намират в Германия и съдът ще употребява показанията им от досъдебното произвеждане.

Срещу Анка повдигнато обвиняване за това, че на 23 септември 2022 година съзнателно е умъртвила малолетната Севда /на 1 година и 9 месеца/, като детето е умряло на 16 октомври 2022 година Според обвинителния акт убийството е осъществено по отношение на лице, намиращо се в безпомощно положение и при изискванията на домашно принуждение. Обвинението против 42-годишната жена е по най-тежкия член от наказателния кодекс, който планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

До момента съвсем всички очевидеца дефинират Анка като добра и грижовна майка. Днес по сходен метод я разказа и комшийката ѝ Беница Тодорова. Свидетелката сподели пред съда, че дребната Севда постоянно е била спретната и е изглеждала обгрижвано и щастливо дете. За майката също се изрече със суперлативи – грижовна, усмихната и постоянно поздравявала. Във съдбовната вечер Беница е чула звук, сходен на тупкане, само че по този начин и не схванала от къде тъкмо пристигнало.

Показания пред съда даде и мъжът, който е пътувал в колата на път за болничното заведение, дружно със фамилията. Северин Бонев описа, че познавал майката от махалата. Същата вечер оправял багаж, дружно с жена си, тъй като щял да минава за Германия. Чул викове и крясъци и отишъл да ревизира. Видял е детето след случая, имало кръв по дрешките и по думите му „ малко дишало ”. От майката схванал, че било паднало от леглото.

Офталмологът Ангел Атанасов пък показа, че при прегледа на детето в болничното заведение видял в очите му по този начин нареченият „ синдром на разтресеното бебе ”. Зениците на детето били разширени, само че без това да е правено медикаментозно. Медикът изрази подозрение, че детето е паднало то леглото, защото не е виждал досега сходни пострадвания, даже от по-високо рухване.

В идващото правосъдно съвещание, планувано за 28 февруари, ще бъдат изслушани заключенията на движимостите лица по направените в хода на процеса експертизи.

Към момента Анка Михайлова е с мярка за неотклонение „ парична гаранция ” в размер от 3000 лв.. Първоначално дамата беше арестувана „ под стража ”, а в следствие освободена. Припомняме, че Анка Михайлова е осиновила дребната Севда през 2021 година след получено утвърждение от способените служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в жилището си в Столипиново. Жената почнала да демонстрира експанзия към него, тъй като не желала да трансформира открития си метод на живот, а детето ѝ създавало дискомфорт. 

Към датата на жестокия побой момичето било на 1 година и 9 месеца. Във съдбовния ден майката се ядосала няколко пъти, тъй като то се движело от стая в стая. Поради тази причина тя неведнъж го нахапала по тялото и го одрала с нокти, блъснала го и с ръка по лицето.

Установено е, че по-късно вечерта майката още веднъж показала експанзия към щерка си, като я блъснала с ръка в задната част на главата. Детето получило черепно-мозъчна контузия, изгубило схващане и изпаднало в кома. То било откарано в болница, като на 16 октомври 2022 година е умряло.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР