Делото срещу Симо Касабов, който в края на миналата година

...
Делото срещу Симо Касабов, който в края на миналата година
Коментари Харесай

Засекретиха делото на Симо Касабов, пребил жена си с тенис ракета в Пловдив

Делото против Симо Касабов, който в края на предходната година преби грубо жена си с тенис ракета, ще се гледа при „ закрити порти ”. Това дефинира през днешния ден Пловдивският областен съд по искане на страните. Причината е, че по време на процеса могат да бъдат разгласен данни от персоналния и съкровен живот на Симо Касабов и жена му Димитрия.
Прочетете още
Към момента предприемачът е с мярка за неотклонение „ задържане под стража ” и беше доведен в правосъдната зала с белезници. На делото участваха с изключение на негови близки и такива на потърпевшата Димитрия. След края на съвещанието, нито един от присъстващите не пожела да разяснява по какъв начин ще протече делото и дали ще се стигне до съглашение. Коментар отхвърлиха и юристите представители на страните, както и прокурор Атанас Илиев.



Срещу Симо Касабов е повдигнато обвиняване за това, че на 14 декември 2022 година в град Пловдив е предизвикал тежка телесна щета на жена си Димитрия Касабова, в изискване на домашно принуждение.

Двамата са съпрузи, които от 2002 година са имали връзка, като още през цялото време Касабов почнал да демонстрира към брачната половинка си експанзия и надменност, което значително се дължало на събитието, че бил доста ревностен. Той ограничавал контактите на жена си с родителите и приятелките й, следял  телефона й, проверявал с кой и какво си написа, както и местонахождението й.

Многократно се случвало през годините на брака им когато потърпевшата противоречала на подсъдимия за нещо, даже нищожно, той да я удря или замеря с нещо като дамата постоянно имала синини по тялото. Димитрия няколкократно се опитвала да избяга от брачна половинка си, само че той постоянно я намирал, биел я и скривал портмонето й, с цел да не може да отиде при родителите си. Според прокуратурата и давал по 30 лв. дневно, с цел да има пари единствено за най-нужното.

На злощастната дата, откакто се прибрал Касабов заварил брачната половинка си да употребява телефон, за който той не знаел до този миг. По този  повод двамата се скарали и дамата решила, че ще си тръгне и това ще е краят на връзката им. При тези думи Симо Касабов се ядосал, взел тенис ракета, която се намирала зад вратата в хола и почнал да удря с нея брачната половинка си по цялото тяло. Освен с тенис ракетата подсъдимият я блъснал с пестник в окото и в ребрата, както и с плесница в региона на дясното ухо.

Димитрия постъпила в болница, а от осъществените проучвания се открило, че има течност в стомаха и руптура на далака, както и спукано тъпанче на дясното ухо.

Ако бъде приет за отговорен Симо Касабов може да получи сред 3 и 15 години затвор за причиняване на тежка телесна щета. Другите разновидности са признание на обстоятелствата и събитията в обвителния акт, което би му наложило присъда с 1/3 по-лека от определената или съглашение сред обвинения и прокуратурата.


  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР