Делото срещу, обвинен за убийствата на брокерката Теодора Бахлова и

...
Делото срещу, обвинен за убийствата на брокерката Теодора Бахлова и
Коментари Харесай

Към финал върви делото срещу Станимир Рагевски, обвинен в две жестоки убийства

Делото против, упрекнат за убийствата на брокерката Теодора Бахлова и строителя Юмер Мехмед , върви към своя край . Припомняме, че то стартира да се гледа всъщност при започване на годината . Съдията от Окръжен съд в Бургас Ангел Гагашев насрочи за 22 януари 2024 година заключителните пледоарии .

По време на днешното правосъдно съвещание беше изслушана началникът на Отделението „ Съдебна медицина “ към УМБАЛ-Бургас доктор Галина Милева . Тя разгласи, че поддържа показаното умозаключение, както и това на експертизите, формирани от нея и сътрудниците й. Въпроси към нея насочи отбраната на обвинения юрист Ваня Радиева , като те бяха свързани с откритите зъби на мястото на престъплението.

Не може да се твърди с решителност, че това са човешки зъби, отговори доктор Милева. По думите й може да се направи антропологична експертиза , която да го откри сигурно, както и отминалостта на костите и пола. От коментара й стана ясно, че става въпрос за кътен зъб , предкътник и парче от различен зъб . Патоанатомът изясни, че има взор и върху стоматологията, което давало съображение, че това са човешки зъби . И посочи, че поради бежанците в Отделението й попадали и доста остатъци от животни, които успявали да ги разграничат от човешките.

По време на съвещанието стана ясно, че откритите кости /бел. ред. – на Теодора Бахлова/ са се трошали при досег , което било индикатор, че са били на най-малко 3-4 месеца . Това се определяла съгласно влажността на почвата и какъв брой време са престояли в нея.

„ За типа и структурата на бедрената и ребрена кост изрично мога да кажа, че са човешки. За зъбите е нужна антропологична експертиза “ , посочи доктор Милева.

Днес в съда не се явиха очевидците Красимир Рашков Димитров и Хасан Осман . Прокуратурата и юристите по страните се съгласиха показанията на Димитров да бъдат заличени, а на Осман да бъдат прочетени.

В изводи арбитър Гагашев се обърна към Станимир Рагевски с въпроса дали желае да даде показания по обвиняването, само че вместо него отговори юрист Радиева, че „ не желае “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР