Делото срещу мъжете, подсъдими за заливане с киселина на гадателката

...
Делото срещу мъжете, подсъдими за заливане с киселина на гадателката
Коментари Харесай

Адвокатът и залятата с киселина гадателка в Тракия не се явиха в съда, делото пропадна

Делото против мъжете, подсъдими за заливане с киселина на гадателката Тони от Тракия, пропадна през днешния ден. Преди минути съдът отхвърли да даде ход на съвещанието. Причина стана неналичието на потърпевшата Антоанета Тодорова и нейният юрист, който не се яви поради здравословен проблем. Според отбраната на единия обвинен юрист Давчев, няма спънка да се даде ход на съвещанието, тъй като наличието на частния обвинител и отбраната му не е наложително. Той държеше днешното съвещание да започва, тъй като част от очевидците, които е трябвало да се разпитват, идват чак от Разград.
Прочетете още
Припомняме, че делото против Йордан Цветанов се гледа по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица, тъй като той не призна виновността си. В предишно съвещание стана ясно, че закононарушението в действителност е имало гарант, само че по този начин и не се разбра имало ли е и трети човек по време на зверството в жилището в ЖР „ Тракия ”. Сочен за фактическия реализатор на заливането е Йордан Цветанов, а негов помощник е бил Веселин Вълчанов. Двамата са упрекнати в това, че в съучастничество са нападнали Тони на 16 март 2023 година, като са я заляли със сярна киселина в дома ѝ.

Последното дело беше същински цирк, като престъпи и ефектен поврат. След като призна виновността си и подписа съглашение и получи 3 години условна присъда с 5 години изпитателен период, той влезе и в ролята на очевидец. В правосъдната зала стана ясно, че Вълчанов е заплатил и част от желае на гадателката за нанесените вреди.

Другият обвинен обаче- Цветанов, отхвърля закононарушението изрично. След нападението, 53-годишната жена бе получила обезобразяване на лицето, както и голям брой други пострадвания в региона на цялото цяло, в резултат на корозивната отрова, като действието е осъществено по метод, изключително непосилен за потърпевшата. В хода на следствието e открито, че потърпевшата се занимавала с гледане на кафе и карти и живеела на квартира в ЖР „ Тракия “.Имала здравословни проблеми и била трудноподвижна. За нея се грижели асистенти.

Ясновидката не дължала на никого пари и не била получавала закани по отношение на осъществяваната гадателска активност, като се изключи един случай, при който Веселин Вълчанов  я посетил през есента на 2022 г.  Той ѝ декларирал, че „ ще я потроши “, защото била в комбина с някакъв ходжа и вземала доста пари. Впоследствие Вълчанов посетил потърпевшата още няколко пъти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР