Делото срещу кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, което

...
Делото срещу кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, което
Коментари Харесай

Засекретиха процеса срещу кмета на Карлово в Пловдивския районен съд

Делото против кмета на Община Карлово доктор Емил Кабаиванов, което потегля изначало в Пловдивския областен съд, бе засекретен и ще тече при закрити порти. Изненадващото решение от 19 септември (вторник) е на съдията Николай Ингилизов, който изясни, че по процеса има секретни материали.

Повече от година същото дело се разглеждаше в Районния съд в Карлово без от залата да бъдат извеждани представителите на медиите поради съществуване на СРС-та. До преместването на процеса в Пловдивския областен съд с решение на Върховен касационен съд (Върховния касационен съд) се стигна, откакто през април 2017 година магистратите от Карлово си направиха самоотвод, тъкмо преди да стартират финалните пледоарии.

Срещу доктор Емил Кабаиванов е повдигнато обвиняване по чл.202, ал.2, т.1 и т.3, вр. чл.201, вр.чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс за това, че в интервала от 24.04.2013 година до 30.04.2014г. в град Карлово при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице – кмет на община Карлово, е присвоил непознати пари в огромни размери – общо 26 984,68 лева

Парите са благосъстоятелност на Община Карлово, получени от нея по подписан сред Министерство на околната среда и водите (Министерство на околната среда и водите) и Община Карлово контракт за безплатна финансова помощ по оперативна стратегия „ Околна среда 2007-2013 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и от Кохезионния фонд за „ Доизграждане и рационализация на Градски пречиствателни станции за отпадъчни води и канализационна мрежа в гр.Карлово“, връчени му в това му качество и поверени му да ги пази и ръководи, като присвоените средства са предоставени на българската страна от Европейския съюз.

Според прокуратурата кметът Кабаиванов е назначил по плана за създаване на пречиствателна станция съпартийците си от Съюз на демократичните сили Никола Хаджийски и Милко Стрехин, които получавали заплати, без въобще да вървят на работа.

Желание за видео-жестов превод се декларира 24 часа по-рано чрез специфична календарна система, която глухият човек употребява. Община Пловдив получава имейл за деня и часа, в който глухият е декларирал предпочитание да се възползва от услугата. Стартът на новата услуга съответствува и с отбелязването на Международната седмица на глухите – 18-24 септември.
 kmet-karlovo  d-r-emil-kabaivanov  d-r-emil-kabaivanov-2  d-r-emil-kabaivanov-3  kmet-karlovo  kmet-karlovo-2
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР