Делото срещу кипърския фермер Димитракис Пирилис, който в землището на

...
Делото срещу кипърския фермер Димитракис Пирилис, който в землището на
Коментари Харесай

Делото срещу кипъреца, прегазил и убил крадец в имота си, започва отначало

Делото против кипърския фермер Димитракис Пирилис, който в землището на село Болярино, прегази и умъртви 30 годишния апаш Петър Гаджанов, бе върнато на Окръжна прокуратура. Съдът не даде ход на съвещанието, заради основни процесуални нарушавания от страна на държавното обвиняване.

В последна сметка, магистратите бяха безапелационни, че въпросните нарушавания биха спънали хода на процеса, тъй като повдигнатото обвиняване на Пирилис е за закононарушение по Закона за придвижване по пътищата, а в обвинителния акт не се загатва думата „ път “, а са опоменава единствено околност „ Крушака “. Така правосъдното произвеждане бе прекъснато, до момента в който те не бъдат отстранени. Решението предстои на обжалване в 7-дневен период.

Близките на Гаджонов също бяха в заседателната зала, като татко му Златан, майка му Фанка и майката на децата му Юлия ще се конституират в ролята на частни обвинители.

Първоначално Димитракис получи 2 години и 4 месеца отнемане от независимост с 4 години изпитателен период, откакто напълно призна обстоятелствата и събитията в обвинителния акт. Освен условното наказване, той бе лишен от шофьорска брошура за 4 години. След това Апелативният съд в Пловдив анулира присъдата на фермера и върна делото за ново разглеждане на първата инстанция.

Припомняме,че против кипърския жител е повдигнато обвиняване за това, че на 12 май 2019 година в землището на село Болярино, околност „ Крушака “, при ръководство на товарен автомобил „ Форд Рейнджър “, е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Петър Гаджанов, на 30 години. Тогава Гаджонов дружно с други мъже се е опитвал да краде крави от стопанството на кипъреца.

Как се стигна до случая?

Вечерта на случая, Димитракис видял по какъв начин крадците извели животните през загражденията и се насочили към близката равнища, засята с люцерна. Оттам трябвало да отведат кравите на автомагистрала „ Тракия “ и да ги натоварят на бусове. Кипърецът знаел за пътя на животните, тъй като и преди ставали обири от фермата му по същата скица. Обвиняемият потеглили с колата след групата мъже, които водели животните. Движел се с към 20 км/ч, в началото със загасени фарове на автомобила, като в един миг ги светнал, с цел да сплаши крадците и да избави кравите. Щом го видели, мъжете се разбягали из равнищата. Животните се насочили към стопанството. В това време Пирилис направил два десни завоя в равнищата, с цел да се върне назад към фермата, само че в този миг нямал видимост и блъснал с автомобила единия от мъжете. По-късно Петър Гаджанов умрял от пострадванията си. При злополуката е потърпевш още един мъж, като му е била породена лека телесна щета.

От тогава кипърецът живее в боязън за живота си, а враждата продължава и до през днешния ден, като единствено преди месец Димитракис беше атакуван от група роми в центъра на Белозем.

Пирилис е вложил милиони във фермата си и мъчно би се разделил с бизнеса си. Той е родом от Кипър. През 80-те той е бил служител на реда, само че се отказал от специалността поради фамилен бизнес.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР