Делото срещу двамата братя близнаци, обвинени в укривателство във връзка

...
Делото срещу двамата братя близнаци, обвинени в укривателство във връзка
Коментари Харесай

Отложиха делото за жестокото убийство в Цалапица за след месец, близнаците остават в ареста

Делото против двамата братя близнаци, упрекнати в укривателство по отношение на тежкото ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица ще стартира всъщност тъкмо след месец. Днешното правосъдно съвещание продължи по-малко от половин час. Решението на магистратите то да се отсрочи и да започва на 26 март с разпити на очевидци беше посрещнато с овации от роднините на Димитър. Очакванията са до тогава посоченият за причинител на убийството Рангел Бизюрев да бъде екстрадиран в България, с цел да даде показания.

Часове преди процеса, околните и приятелите на убития юноша стачкуваха пред Прокуратурата в Пловдив, а по-късно и пред Съдебната палата. Исканията им са делото да не стартира преди да бъде разпитан Бизюрев, който беше арестуван в Дания, откакто 4 месеца се укриваше, а за ареста му беше издадена европейска заповед.

Роднините и околните на 24-годишния Димитър, който беше открит заровен под купчина със строителни боклуци седем дни след изгубването си в края на юли, не престават да упорстват обвиняването на близнаците да бъде променено в съучастничество. Те посрещнаха двамата братя с крясъци „ Убийци “.

Адвокатът на близнаците изиска делото да започва по съкратената процедура, само че решението на Съда бе то да стартира по общия ред, с цел да има опция при връщането му в страната упрекнатият в тежкото закононарушение да бъде разпитан. Двамата братя остават в ареста. Искането на отбраната им за отказ на съда беше отхвърлено.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР