Делото срещу близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови тръгва

...
Делото срещу близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови тръгва
Коментари Харесай

Делото за убития Митко от Цалапица тръгва на 16 май


Делото против близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови потегля по общия ред. Това е безапелационното решение на новия арбитър по процеса Спасимир Здравчев, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града на тепетата.

Именно това решение предизвика овации за него от присъстващите в залата близки и другари на убития Митко от селото.

Делото ще започва на 16 май, като Рангел ще бъде очевидец.

Делото да протече по общия ред с разпит на очевидци, настоя прокурорът Димитър Костов. Той насочи искане за събиране на нови доказателства, а точно разпита на Рангел.

Адв. Светлана Званчева, която пази близнаците уточни, че настояването на обвиняването за Бизюрев не е основателно. Изказа същата позиция и за гледането на делото по общия ред.

" Мерките им за неотклонение би трябвало да бъдат изменени в по-леки. Не са упрекнати в тежко закононарушение, неосъждани са, имат непрекъснат адрес. Ще помоля да дадете ход на кратко правосъдно разследване ", сподели адв. Званчева.

Съдия Спасимир Здравчев акцентира, че все още събраните доказателства не поддържат в задоволителна степен показанията на близнаците. Именно, с цел да се разкрие обективната истина, следва делото да се гледа по общия ред, безапелационен е той. Съдия Здравчев остави в действие и мярката " задържане под стража ", като тя може да се апелира пред Окръжния съд.

При вкарването на близнаците в залата, протестиращите ги посрещнаха с крясъци " Убийци ". След края на разпоредителното съвещание пък ги изпратиха с крясъци " Гробари ". /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР