Делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош и бившия

...
Делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош и бившия
Коментари Харесай

Съдът прекрати делото срещу Боршош


Делото против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош и някогашния ръководител на съвета на шефовете Валентин Кръстев беше прекъсната от Софийския градски съд с претекста, че обвиняването е неразбираемо, спорно и двамата не могат да схванат защо закононарушение ги съдят. Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде протестирано в седемдневен период.
По думите на представителя на прокуратурата неговата страна ще обмисли дали да стачкува, откакто се запознае с претекстовете на съда. Има вид и да внесе напряко ново обвиняване. Близо 30 минути арбитър Стефан Милев, който е и някогашен прокурор, изреждаше основни процесуални нарушавания в обвинителния акт. Според него за едни и същи дейности Боршош един път е упрекнат в занемареност, а по-късно - за подписване на неизгодна договорка.
В обвинителния акт е разказано единствено едно предписание - за над 1.2 млн. лева, а за останалата част от сумата до 3.4 млн лева, за които двамата са на съд, няма никакви обстоятелства с какви дейности са разходвани. Прокурорът единствено е препратил към експертизите под делото, само че арбитър Милев акцентира, че обвиняването не се образува от движимостите лица, а от прокурора.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР