Делото срещу 41-годишния Стоил Терзиев, който преди 2 години уби

...
Делото срещу 41-годишния Стоил Терзиев, който преди 2 години уби
Коментари Харесай

Дежавю! Рестартираха делото срещу отцеубиеца от Неделево, сценарият остава същия

Делото против 41-годишния Стоил Терзиев, който преди 2 години умъртви татко си в село Неделево, започва изначало в Окръжен съд – Пловдив. Процесът ще протече по същия метод, както и при предходното дело – с разпит на няколко очевидци и част от движимостите лица, изготвили експертизите.
Прочетете още
Припомняме, че през октомври предходната година, 41-годишният Стоил получи присъда от 18 години затвор при първичен непоколебим режим, по повдигнато обвиняване за тежко съзнателно закононарушение – ликвидиране на родител по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост, осъществено в изискванията на рисков рецидив. До оня миг той е бил осъждан 6 пъти от 2000 година насам за разнообразни закононарушения, в това число за владеене на опиати. Последната му присъда е от 2018 година и е лежал в пандиза до 2019 година

Делото в Окръжен съд – Пловдив протече като кратко правосъдно разследване, откакто Стоил Терзиев и юристът му Стефан Левашки дадоха единодушие да не се разпитват някои от очевидците, а да се употребяват показанията им от досъдебното произвеждане. Първоинстанционният съд призна Терзиев за отговорен, че съзнателно е умъртвил 64-годишния си татко Антон Терзиев на 17 март 2022.

В следствие, отцеубиецът апелира присъдата си пред втора инстанция, като в края на януари тази година изиска от въззивния съд наказването му да бъде понижено. Апелативните магистрати обаче директно  върнаха делото за ново разглеждане от различен състав на първоинстанционния съд, поради преднамереност на съдията и един от правосъдните заседатели.

Настоящият развой още веднъж ще протече като кратко правосъдно разследване по гледище на Стоил и юристът му Стефан Левашки. Единствената разлика от предходния път е, че в сегашното дело ще бъде разпитана и сестрата на Стоил – Силвия Терзиева. Майката на подсъдимия и вдовица на убития, още веднъж отхвърли да се конституира като частен обвинител и цивилен просител против сина си, само че ще даде показания като основен очевидец.

В идващото съвещание на 7 март се чака да бъдат разпитани всичките 5 очевидци и 6 движимости лица.

Хронология на закононарушението:

Бащата и синът, живеели в къща в пловдивското село Неделево, като сред двамата постоянно възниквали разногласия след приложимост на алкохол. Скандалите от време на време прераствали във физическа разпра, само че без да се стига до пострадвания.

На 16 март 2022 година двамата още веднъж седнали в къщата да пийнал и по-късно вечерта бащата лежащ да спи. Синът останал на масата, а родителят се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г.  и споделил, че ще излезе на открито.  Стоил Терзиев го предизвестил да не върви на никое място. Антон му отвърнал, че ще прави, каквото изиска. Тогава синът се ядосал и блъснал татко си, при което той изгубил равновесие, хванал се за якето на Стоил и скъсал единия джоб. Това ядосало Стоил и той започнал да Налага Антон, като боят се трансферирал в двора на къщата.

Синът съборил татко си, качил се е върху него и го е заклещил, след траял да го удря. При огледа на къщата е открита обърната железна маса в двора, а на единия й крайник са открити кръв и коса от главата на бащата. 

След подаден сигнал на тел. 112. на място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 година 64-годишният Антон Терзиев умрял от пострадванията си.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР