Делото се връща отново при Лилия Георгиева Делото срещу групата

...
Делото се връща отново при Лилия Георгиева Делото срещу групата
Коментари Харесай

Смениха съдийката по процеса срещу бандата на Митьо Очите

Делото се връща още веднъж при Лилия Георгиева

Делото против групата на Митьо Очите претърпя нов поврат . След като година и половина се гледа от арбитър Петя Крънчева в Софийския градски съд (СГС), то се върна назад при Лилия Георгиева.

Припомняме, че Георгиева водеше процеса, когато той бе в Специализирания углавен съд (СНС). Този съд бе закрит през 2022 година, след което делото отиде в Софийски градски съд и се падна на Петя Крънчева. Тя, обаче, сякаш направи всичко допустимо да се отърве от него и в последна сметка след година и половина това се случи.

Припомняме, че в началото Крънчева излезе с позиция, че делото следва да отиде в някое от окръжните съдилища в Бургас, Сливен или Ямбол. Затова и прати проблема по спор за подсъдност във Върховния касационен съд (ВКС). Той пък и реши, че процесът следва да си остане в Софийски градски съд.

През ноември 2023 година арбитър Крънчева обаче извади нов Тогава тя издаде предписание, в което изложи позиция, че процесът следва да се върне още веднъж при Лилия Георгиева. Аргументите й бяха в няколко направления. От една страна, в СНС е имало подготвителни дейности по делото. От друга, след разпускането на спецсъда Лилия Георгиева е била преместена в Софийски градски съд. Затова и тя трябвало да продължи да води процеса против Димитър Желязков-Митьо Очите и още десетима души.

В разпореждането от ноември Петя Крънчева поставя делото на пауза, като афишира, че са нужни „ убеждение и коментар “ от административния началник на Наказателното поделение Руси Алексиев, който е и зам.-председател на Софийски градски съд. Около 2,5 месеца по-късно Алексиев е решил разногласието, като е решил, че Крънчева е права. Така той е преразпределил делото и го е върнал на Лилия Георгиева, както потвърдиха от пресцентъра на Софийски градски съд пред „ Флагман “.

Очаква се тя да насрочи следващо разпоредително съвещание след няколкото неуспеха и рестартирания на процеса поради странни юридически неуредици от 2019 година насам.

Припомняме, че съгласно прокуратурата Митьо Очите е бил началник на проведена незаконна група, която правила рекети, побои, палежи и други в интервала 2013 – 2018 година Освен Очите подсъдими са още десетима индивида.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР