Делото РИКО срещу Делян Пеевски и още 23-ма ответници е

...
Делото РИКО срещу Делян Пеевски и още 23-ма ответници е
Коментари Харесай

Съдът в Ню Йорк прекрати делото РИКО срещу Пеевски

Делото " РИКО " против Делян Пеевски и още 23-ма ответници е прекъснато от Окръжния съд на Ню Йорк, заяви „ 24 часа “. На 28.01.2022 година е постановено решение от арбитър Грегъри Уудс, с което производството е прекъснато - и по отношение на Делян Пеевски, и по отношение на всички други ответници от България.

В претекстовете към решението се приема, че липсва каквото и да било съображение американският съд да преглежда сходни искания срещу задгранични ответници, в това число основаващи се в тази ситуация и на тайните теории на ищците за хипотетична пълномощия в Съединени американски щати.

Делото „ РИКО “ беше заведено в Съединени американски щати в края на януари 2019г. от варненския юрист Захари Томов и още три компании против 24 ответници, в това число Пеевски, като разногласието беше за парцели в гр. Балчик и нерализирания план „ Силвърбийч “. Делото бе против Българската национална банка, някогашните квестори на КТБ Лютов и Костадинчев, The Bank of New York Mellon, Първа капиталова банка, предприемачите Цеко Минев, Ивайло Мутафчиев и политика Делян Пеевски.

Повече от две години от този момент делото не беше стартирало и се очакваше изговаряне по допустимостта на сходен иск на американска територия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР