Делото на Ваня Григорова за касиране на изборите е на

...
Делото на Ваня Григорова за касиране на изборите е на
Коментари Харесай

Васил Терзиев е бил по-ощетен от Ваня Григорова, според повторното броене на машинните гласове

Делото на Ваня Григорова за анулиране на изборите е на път да се обърне против нея, откакто правосъдна експертиза е открила, че машинният избор в София е ощетил повече Васил Терзиев, а не нея.

Секретарят на Общинската изборна комисия Борислав Тасев заяви, че са открити 832 гласа в интерес на Терзиев и 282 в интерес на Григорова, които не са били регистрирани при ръчното регистриране на преброените гласове и данните от флашпаметите на машините. Не става дума за случаи на тежки нарушавания, а за разминавания от по 1-2 гласа на секция.

Още 17 флашки би трябвало да бъдат прегледани от специалистите, заради което съдът е отсрочил делото за края на април.

Междувременно отбраната на Васил Терзиев упрекна екипа на Ваня Григорова за това, че задачата на делото не е била определяне на цялостната картина за разминаванията в резултатите, а единствено " офанзива против машинното гласоподаване ".

Експертите ревизират наново единствено данните от машините, а не хартиените бюлетини.

Жалбата на Българска социалистическа партия беше заведена незабавно след балотажа, когато се видя, че разликата сред двамата претенденти е под 5000 гласа. Тогава Ваня Григорова твърдеше, че ще е " първата, която ще поздрави Васил Терзиев, в случай че съдът реши, че тези резултати са законосъобразни ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР