Делото КТБ продължава с обяснения от подсъдимитеДелото за източването на

...
Делото КТБ продължава с обяснения от подсъдимитеДелото за източването на
Коментари Харесай

Делото КТБ продължава с обяснения от подсъдимите

Делото КТБ продължава с пояснения от подсъдимите
Делото за източването на КТБ продължава на 6 февруари в Специализирания съд с чуване на пояснения от подсъдимите, предава кореспондент на БГНЕС.

Във вторник завърши “голямото четене ” на заключителната част на обвинителния акт по делото.

След като влязоха в действие измененията в Наказателно-процесуален кодекс, съдът реши, че прекратява четенето и делото продължи по новата наредба с отчет на ръководителя на състава и ревю на прокуратурата.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев сподели пред медиите, че след промените в Наказателно-процесуален кодекс законът е безапелационен и процедурата е следната: отчет на съдията и ревю от прокурор. "Според нас е изрично ясно, че делото би трябвало да продължи по този способ", сподели Гешев.

БГНЕС напомня, че на 20 юли 2017 година Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по досъдебното произвеждане “КТБ ”. Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. Тогава от прокуратурата показаха, че по делото са привлечени като обвинени 18 лица, като дефинитивни и прецизни обвинявания, разказани в над 5000 страници, са предявени на всяко от упрекнатите лица. Разпитани са повече от 400 очевидци. Изготвени са над 90 експертизи от 27 движимости лица. Обемът на събрания доказателствен материал, дружно с материалните доказателства и приложенията, надвишава 1360 тома. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР