Делото е образувано и разпределено на съдия – докладчик. На

...
Делото е образувано и разпределено на съдия – докладчик. На
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе в СГС искова молба за 100 000 лв. срещу Бойко Рашков

Делото е формирано и разпределено на арбитър – докладчик.

На 4 януари ГЕРБ заплаши, че ще съди вътрешния министър Бойко Рашков, откакто след извършен разпит в Софийската градска прокуратура той съобщи, че част от задатъка за ЛОТ 5 на Автомагистрала „ Хемус “ е бил пренасочен към политическата партия на Бойко Борисов.

„ За следващ път Бойко Рашков лъже и хвърля в публичното пространство обвинявания без да уточни доказателества за тях! Ето за какво ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека потвърди изказванията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си. Това се споделя в позиция на Политическа партия ГЕРБ по отношение на днешния разпит на вътрешния министър в прокуратурата по делото „ Хемус. “ Бизнесът банкрутира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, приходите на пенсионерите се оказаха по – ниски от обещаните, а Рашков за следващ път се пробва да отклони публичното внимание от проблемите на деня, с дейни мероприятия, тъй като по този начин му е наредил началникът му Румен Радев. “, написаха от ГЕРБ в прессъобщение, разпратено от партията.

Припомняме, че при започване на този месец Бойко Рашков беше свикан на разпит пред Софийската градска прокуратура, откакто през декември месец предходната година в изявление за БНР той разгласи, че без подозрение знае къде са отишли задатъците за ЛОТ 5 на Автомагистрала „ Хемус “, без обаче да показва съответно име или политическа партия. Пред медии той разгласи какво е споделил пред прокурорите, а точно, че за него е без подозрение, че към 30-40% от предплатените средства за „ Хемус “ са отишли в Политическа партия ГЕРБ. Той не уточни съответно лице, като съобщи, че работа на прокуратурата от тук нататък ще бъде да открие кое е то. Впоследствие Рашков съобщи, че не се е задълбочавал в своите показания, защото не има вяра на прокуратурата и съгласно него тя ще рапортува на Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР