Делото бе решено по силата на постигнато между страните и

...
Делото бе решено по силата на постигнато между страните и
Коментари Харесай

Разносвач си присвои парите на клиенти във Варна

Делото бе решено по силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение.  Подсъдимият призна виновността си в това, че в интервала 15-16 май предходната година, при продължавано закононарушение и в качеството си на длъжностно лице – разносвач във варненско комерсиално сдружение, присвоил непознати пари, поверени му да ги пази и ръководи. Присвоената сума е в общ размер към 3500 лв..  

Подсъдимият имал отговорности да взема артикули от централния склад на компанията и да ги доставя до клиенти. Фактурирането на доставените артикули и заплащането на отговорностите от страна на клиентите се правило два пъти месечно. В четири обособени случая на горепосочените дати подсъдимият взел на ръка дължимите суми от клиенти с ангажимента на идващия ден да им донесе фактура и касов бон. Вместо да регистрира събраните отговорности в касата на сдружението или пред виновния изпращач, той присвоил образуваната по този метод парична наличност. Впоследствие при разкриването на неналичията, почнал да твърди, че е изгубил парите и престанал да се явява на работа. 

Към момента породените от действието имуществени вреди са възобновени от 28-год. обвиняем. Наложеното му наказване от Районен съд – Варна е " пробация “ при двете наложителни ограничения – регистрация по сегашен адрес за период от 10 месеца с честота на явяването два пъти седмично и 10 месеца наложителни срещи с пробационен чиновник. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР