Дело за тежка катастрофа с убито 19-годишно момче и още

...
Дело за тежка катастрофа с убито 19-годишно момче и още
Коментари Харесай

Двама шофьори пак застават пред съда за смърт на момче на кръстовище-убиец край Лясковец

Дело за тежка злополука с убито 19-годишно момче и още петима ранени на конфликтно кръстовище край с. Джулюница стартира в Апелативния съд във Велико Търново.

То е формирано по митинг на прокуратурата и тъжби на подсъдимите и частните обвинители.

Трагедията се разигра на 8 юни 2015г., тогава автомобил Дайхацу с младежи, ръководен от 19-годишния Йордан Й. от с. Бряговица, не спрял на " стоп " и бил затрит от идващото с гневна скорост по основния път София - Варна беемве. Шофьорът на немското возило - 34-годишния Ивайло П. от Стражица, се движел със 112.7 километра в час. В мелето почина Данчо Л. от село Джулюница, а четиримата му спътници от дайхацуто, измежду които и 17-годишния Деян П. пострадаха тежко. Ранен бе и 33-годишният Георги Д. - пасажер в беемвето.

Поредното злополука с загубен живот край Джулюница стана причина за цивилен митинги и слагане на камера за скорост в сектора.

В началото на ноември 2018 година Окръжният съд призна и двамата водачи за отговорни, че са нарушили разпоредбите за придвижване и по несъобразителност са аргументи гибел и телесни повреди. Те получиха по 3 години условно с 5 година изпитателен период. Съдът ги лиши и от право да карат за 5 година

Държавното обвиняване и страните обаче не са удовлетворени от присъдите и ги нападат на втора инстанция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР