Дело за кражба на дограма е продължило 24 години, отчете

...
Дело за кражба на дограма е продължило 24 години, отчете
Коментари Харесай

Дело за кражба на дограма е продължило 24 години, отчете Инспекторатът на ВСС

Дело за кражба на дограма е траяло 24 години, регистрира Инспекторатът на Висш съдебен съвет /ИВСС/ в отчета си за тестваните за първото тримесечие на 2020 година каузи, при които има нарушавания на правото на разглеждане и решение им в рационален период.

Делото за кражба на дограма, на стойност 20 хиляди лева е формирано през май 1995 година и е траяло 24 години 5 месеца и 26 дни.

Приключило е през октомври 2019 година с решение на Софийския градски съд, който го е прекратил заради приключване на безспорната му отминалост.

Съдят двама за кражба на релси

Досъдебната фаза на производството, която се води от прокуратурата, е траяла общо 13 години, 10 месеца и 11 дни.

"Разследването е било неефективно, неритмично и недобре проведено. Делото 10 пъти е връщано за в допълнение следствие, от които девет пъти преди внасянето му в съда - от прокурора на проверяващите органи ", показват от Инспектората на Висш съдебен съвет.

В правосъдната фаза делото се е забавило 10 години, 5 месеца и 23 дни. Освен това дело инспекторатът е открил още три, при които забавянията са надлежно 16, 15 и 14 години. Останалите открити забавяния по делата са най-често сред 5 и 9 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР