Дело за грабеж, придружен с жестоко убийство на 72-годишен мъж,

...
Дело за грабеж, придружен с жестоко убийство на 72-годишен мъж,
Коментари Харесай

Дело за грабеж и жестоко убийство влиза в плевенския съд

Дело за обир, съпроводен с грубо ликвидиране на 72-годишен мъж, влиза за разглеждане в Плевенския областен съд. Обвиняемите по него са трима – Р.Р., М.М. и И.С. от село Пелишат. Те би трябвало да дават отговор за това, че на 4 декември 2017 година са ограбили и пребили до гибел своя съселянин П.Ц. Към датата на закононарушението М.М. и И.С. са били малолетни, само че са могли да схващат свойството и смисъла на осъщественото, оповестиха от държавното обвиняване.
Тримата обвинени са родственици. П.Ц. се познавал с Р.Р. и понякога му давал колата си да я кара. Възрастният мъж постоянно пътувал с рейс до Плевен за осъществяване на химиотерапия.
Според обвинителния акт, на 4 декември 2017 година П.Ц. още веднъж пътувал до регионалния град. На връщане в рейса срещнал тримата младежи, които го заговорили. Под претекст, че ще го изпратят до дома му и ще му оказват помощ с багажа, обвинените отвели жертвата си до гориста околност край Пелишат. Там му нанесли подобен побой, че пенсионерът умрял. Душманите му отмъкнали мобилен телефон, два златни пръстена и чанта с хранителни артикули. После заровили тялото в горичката.
Трупът бил открит четири дни по-късно .
Обвинителният акт е импортиран в съда. Предстои насрочване на делото за разглеждане.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР