Делфинариум Варна празнува днес 38 години от създаването си. По

...
Делфинариум Варна празнува днес 38 години от създаването си. По
Коментари Харесай

Тюленчето в Делфинариум Варна ще се казва Лия -

Делфинариум Варна чества през днешния ден 38 години от основаването си. По този мотив даваме име на бебето тюленче, което се роди неотдавна. Тюленчето ще се споделя Лия и е кръстено на татко си Лео. Все още посетителите няма да могат да виждат бебето, с цел да не бъде уплашено. С майката Бианка са отделени в независимо помещение, оповестиха от Делфинариума. 

За празника на Делфинариума през днешния ден ще има занимателна стратегия, викторина с награди и доста сувенири за децата. Отделно пускаме фамилен билет за посещаване на зрелище с делфините. При най-малко 4 закупени билети единствено през уеб страницата на Делфинариум Варна, един детски билет ще бъде безвъзмезден.

Варненският делфинариум е открит на 11 август 1984 година и разполага с 1200 места. Размерите на басейна са 12 на 15 метра и дълбочина 6 метра, и се цялостни с морска вода посредством специфична помпена система. Водата се извлича от Черно море на 150 – 160 метра от брега и дълбочина 3 – 6 метра, където тя е най-чиста и се подлага на преправка преди да доближи до басейна.

В Делфинариума има пет делфина – 3 женски и 2 мъжки – Кимбо и Доли са донесени от далечните крайбрежия на Гватемала и Куба, а Йоана, Бимбо и Флипър са родени тук. В него към този момент има и 3 тюлена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР