Делфин д`Амарци ще стане първата жена, начело на Парижката борса,

...
Делфин д`Амарци ще стане първата жена, начело на Парижката борса,
Коментари Харесай

Жена ще оглави Парижката борса за първи път в историята

Делфин д`Амарци ще стане първата жена, отпред на Парижката борса, откогато тя съществува - т.е. от началото на 18 век насам. Това заяви в понеделник Euronext NV, паневропейска фондова борса с клонове в Париж, Амстердам, Брюксел, Дъблин, Лисабон и Осло, предава.  

Тя е назначена за президент и основен изпълнителен шеф на Euronext Париж и член на управителния съвет на Euronext и ще встъпи в служба на 15 март 2021 година, се споделя в изказването. Решението следва да да бъде утвърдено от общото заседание на акционерите на Euronext, както и от френския регулатор на борсата. 

Делфин д`Амарци е на 47 години. Завършила е влиятелното френско Национално учебно заведение по администрация. След довеждане докрай на образованието си тя заема значими длъжности във френската обществена администрация, по-специално шеф на държавната хазна. През 2007-2009 година е била финансов консултант на държавното управление на Франсоа Фийон. Като част от тази активност тя създаде защитни ограничения за Франция по време на световното финансово утежняване, породено от ипотечната рецесия в Съединени американски щати. 

Понастоящем тя заема втората по значимост позиция в онлайн банкирането на Orange Bank като делегиран изпълнителен шеф. Д`Амарци е експерт по развиването на финансовите пазари и европейското финансово контролиране. Начело на Парижката борса тя ще размени Антъни Атия, в този момент назначен в Euronext като началник на първоначални пазари и интервенции след договаряне. 

Новите назначения бяха направени по време, когато Euronext доста уголемява обсега си на активност. През 2019 година операторът към този момент е придобил фондовата борса в Осло и се готви да придобие италианската фондова борса през първата половина на тази година. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР