Делегираните пълномощия на заместник-председателката на Европейския парламент Ева Кайли, срещу

...
Делегираните пълномощия на заместник-председателката на Европейския парламент Ева Кайли, срещу
Коментари Харесай

Отнемат пълномощията на зам.-председателката на Европарламента Ева Кайли

Делегираните компетенции на заместник-председателката на Европейския парламент Ева Кайли, против която се води следствие по съмнения в корупция по отношение на Катар, ще бъдат краткотрайно отнети, съобщи Франс прес.

" Заради водените правосъдни следствия от белгийските управляващи председателката (на Екологичен потенциал Роберта) Мецола реши да прекрати неотложно всички компетенции, отговорности и задания, които бяха делегирани на Ева Кайли в качеството ѝ на заместник-председателка на Европейския парламент ", съобщи нощес представител на Мецола.

Кайли обаче остава заместник-председателка на Екологичен потенциал и може да бъде отстранена от поста единствено след гласоподаване.

Кайли и още четирима души са в ареста до неделя, когато белгийските прокурори ще решат по какъв начин да действат по случая.

Прокурорите обявиха, че следствието се отнася до опити за въздействие от чужбина и изказвания за корупция и пране на пари.

Властите отхвърлиха да посочат коя страна стои зад хипотетичните опити за оказване на въздействие, само че източници на ДПА обявиха, че въпросната страна е емирство Катар, което сега е хазаин на Световното състезание по футбол.

От няколко месеца има съмнения, че страна от Персийския залив се пробва да въздейства върху политическите и икономическите решения на Европейския парламент, показва ДПА.

Ева Кайли, която е някогашен публицист, работи в Европейския парламент като консултант по въпросите на външната политика и правата на индивида.

Късно нощес Общогръцкото социалистическо придвижване ПАСОК-КИНАЛ изключи Кайли от редиците си. Членството ѝ в групата на Социалистите и демократите в Европейския парламент също беше прекратено след ареста ѝ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР