Делегирал съм пълно право на министрите да определят своята кадрова

...
Делегирал съм пълно право на министрите да определят своята кадрова
Коментари Харесай

Румен Радев: Министрите имат пълното право сами да определят кадровите си решения

" Делегирал съм цялостно право на министрите да дефинират своята кадрова политика. Те би трябвало да го вършат стимулирано. Изобщо не мисля и в никакъв случай не съм попечителствал министри в техните кадрови решения, изключително когато са експерти и специалисти ". Това съобщи президентът Румен Радев пред медиите по време на визитата си в Силистренско.

„ Едно от огромните упования на всички българи е да се откри най-накрая ефикасен модел на българското опазване на здравето. Очевидно днешният модел не работи добре. Той води до прецеденти, до превръщането на опазването на здравето в бизнес. Води до една неприемлива хилавост вътре в системата. Не може разликата в заплащането сред началник на общинска болница и начинаещ доктор, в случай че въобще си откри работа и място, да бъде от 50 до 100 пъти. Смятате ли това за обикновено!? “, попита реторично президентът, разяснявайки уволненията в болничните управления.

„ Ако не се отворим по най-бързия метод, тъй че да стартираме да решаваме проблемите на младите български лекари – намиране на работа, благоприятни условия за специализация, за преквалификация, като естествени, почтени, обществени условия за работа и живот, изрично не можем да имаме положително опазване на здравето в бъдеще. Там би трябвало да бъде фокусът “, посочи Радев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР