Делегацията от преговарящи от страна на ПП-ДБ, водени от премиера

...
Делегацията от преговарящи от страна на ПП-ДБ, водени от премиера
Коментари Харесай

Започнаха преговорите между двете коалиции в сглобката - ГЕРБ-СДС...

Делегацията от договарящи от страна на ПП-ДБ, водени от премиера в оставка Николай Денков, включва Кирил Петков, Атанас Атанасов, Христо Иванов, Асен Василев.

 

По-рано дойдоха и договарящите от ГЕРБ-СДС. Поединично влязоха Мария Габриел и Рая Назарян. Теменужка Петкова и Деница Сачева също са в преговорния екип, съобщи БГНЕС.

 

„ Казахме всичко, което сме имали да кажем ”, съобщи Денков на влизане в Народно събрание.

 

„ Ще реализираме единодушие ”, съобщи Атанас Атанасов.

 

По време на доклада на държавното управление и министър председателят в оставка Николай Денков, и вицепремиерът Мария Габриел, която се чака да оглави кабинета в идващите 9 месеца, заявиха взаимно доверие и очакване на позитивен резултат. Лидерите на двете политически обединения обаче се разминават във вижданията си за новото ръководство след ротацията.

 

ГЕРБ оферират съдружно съглашение в мандата на 49-ия парламент, делба на министрите в кабинета и механизъм за взимане на решения. Предложението е ГЕРБ да вземе всички министри, с изключение на този на външните работи, а в подмяна да даде на ПП-ДБ всички регулатори.

 

ПП-ДБ застават зад своя меморандум с главните цели – механизъм за попълване на регулаторите, промените в службите и правосъдната власт, и битка с корупцията.

 

В навечерието на договарянията Бойко Борисов стартира нова оферта. Предложението е ГЕРБ да вземе всички министри, с изключение на този на външните работи, а в подмяна да даде на ПП-ДБ всички регулатори.

 

" Този кабинет има смисъл единствено и само, в случай че нашите промени не престават. Няма да държим държавно управление, единствено с цел да имаме държавно управление. Ще застанем зад Мария Габриел, в случай че знаем, че съдът става самостоятелен, че регулаторите стартират да работят за хората и службите стартират да работят за жителите “, акцентира съпредседателят на ПП-ДБ.

 

От ПП-ДБ дефинираха като добър знак излъчения от ГЕРБ дамски преговорен екип, отпред с Мария Габриел. От другата страна на масата за договаряния са водачите от обединението ПП-ДБ и министър председателят в оставка Николай Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР