Делегацията от Европа, придружаваща Мария Габриел, включва представители на европейски

...
Делегацията от Европа, придружаваща Мария Габриел, включва представители на европейски
Коментари Харесай

Мария Габриел в Силициевата долина: Европа е привлекателно място за новото поколение иноватори

Делегацията от Европа, съпътстваща Мария Габриел, включва представители на европейски компании, ректори на университети, кметове, вложители и стартъпи.

 

България е показана от кмета на Габрово Таня Христова, изпълнителния шеф и създател на Dronamics Свилен Рангелов и съ-основателя на Sofia2Go Светослава Симеонова.

 

„ Европа има мощни страни във връзка с четвъртата вълна от нововъведения. С новата европейска иновационна стратегия целим тези мощни страни да се трансфорат във благоприятни условия за бизнеса. Силата ни са гениите, стратегическите вложения, иновационните екосистеми, удобната бизнес среда и солидна индустриална база. Сега предизвикването е тези благоприятни условия за бизнес да станат привлекателни за вложителите и гениите в Силициевата котловина “, заяви Мария Габриел. 

 

По отношение на гениите българският еврокомисар акцентира, че в Европейски Съюз има над 1 милион научни откриватели и над 17.5 милиона души във висшето обучение, а 20% от всички патенти в света, допринасящи за зеления и цифровия преход, са европейски.

 

През 2021 година са вложени рекордните 110 милиарда евро в европейски стартъпи, а през 2022 година, макар сложната конюнктура, равнището на вложенията е 85 милиарда евро.

 

Европа за първи път е на едно равнище със Съединени американски щати във връзка с вложенията в стартъпите в ранен стадий на развиване. „ С упоритостта за 100 районни иновационни долини, Европа дава поръчка за благоприятни условия за стартъпите във всеки район “, разяснява още Мария Габриел. От 2023 стартъпите имат опция да употребяват така наречен пространства за изпробване и „ живи лаборатории “, което ще им разреши да тестват и комерсиализират продукта си по-бързо.

 

„ В сърцето на новата иновационна стратегия са гениите, уменията и знанията. Европа има потребност да поддържа своите гении, само че и да се трансформира в привлекателна дестинация. За да насърчим новаторите да изберат да развиват своя бизнес в Европа, представяме новата платформа за гении в „ дълбоките технологии “, добави комисар Габриел.

 

Платформата дава достъп до информация, благоприятни условия за финансиране и кариерно развиване и връзка с бизнесмени от над 43 страни.  

 

„ С организирането на първите Дни на европейските нововъведения в Съединени американски щати изпратихме мощно обръщение за нововъведенията, протичащи се в Европа и опцията за всеки с опита си от Силициевата котловина да способства за тяхното развиване. В съдействие и партньорство, можем дружно да отговорим на общите провокации “, заключи Мария Габриел.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР